• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Nagerechten & IJs

Aardbeien trifle

aardbeien trifle

Hoe komt het toch dat ik mijn hoofdgerecht zelden helemaal opeet in een restaurant, maar dat er altijd ruimte is voor een toetje? Waarschijnlijk omdat ze gewoon super lekker zijn. Naast chocolade (want he, chocolade staat altijd op plek 1), vind ik een nagerecht met vers fruit altijd goed. En vers fruit zit er genoeg in deze aardbeien trifle. De trifle kan gemaakt worden met elk zomerfruit, denk aan frambozen of blauwe bessen.
Een trifle is een Engels nagerecht. Het wordt vaak in een glas of kom geserveerd en bestaat uit meerdere laagjes, die mooi zichtbaar zijn door het glas heen. Deze trifle bevat maar vier ingrediënten, zet je binnen een kwartier op tafel én is heerlijk zomers!

aardbeien trifle

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 ml slagroom
  • 500 gram aardbeien
  • 1 marmercake
  • 4 eetlepels suiker
  • (glazen met een inhoud van ongeveer 250 ml of een grote, glazen kom)

Voorbereiden:

  1. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. De grote mogen in vieren, zorg voor gelijke stukken. bestrooi de aardbeien met de helft van de suiker.
  2. Klop de slagroom met de andere helft van de suiker stijf.
  3. Pureer 150 gram aardbeien tot puree. Meng deze puree met de helft van de slagroom.
  4. Snijd de cake in plakken.

Bereiden:

  1. Bouw de trifle op. Begin met een laagje cake. Dit is misschien even passen en meten, maar zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is.
  2. Hierna gaat er een laagje aardbeienroom over, verdeel hier wat aardbeien over. Sluit af met de slagroom. Ga zo door totdat alle ingrediënten op zijn. In mijn glazen gingen van elk ingrediënt 2 lagen. Garneer met een aardbei. Eet smakelijk!

aardbeien trifle

Wat vond je van dit recept? Laat het hieronder weten of volg me facebook, instagram of pinterest!

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Mo termijn zegt

    25 april 2017 om 21:09

    Heeeeerlijk!!!

    Beantwoorden

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....