Hoe komt het toch dat ik mijn hoofdgerecht zelden helemaal opeet in een restaurant, maar dat er altijd ruimte is voor een toetje? Waarschijnlijk omdat ze gewoon super lekker zijn. Naast chocolade (want he, chocolade staat altijd op plek 1), vind ik een nagerecht met vers fruit altijd goed. En vers fruit zit er genoeg in deze aardbeien trifle. De trifle kan gemaakt worden met elk zomerfruit, denk aan frambozen of blauwe bessen.
Een trifle is een Engels nagerecht. Het wordt vaak in een glas of kom geserveerd en bestaat uit meerdere laagjes, die mooi zichtbaar zijn door het glas heen. Deze trifle bevat maar vier ingrediënten, zet je binnen een kwartier op tafel én is heerlijk zomers!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 300 ml slagroom
- 500 gram aardbeien
- 1 marmercake
- 4 eetlepels suiker
- (glazen met een inhoud van ongeveer 250 ml of een grote, glazen kom)
Voorbereiden:
- Maak de aardbeien schoon en halveer ze. De grote mogen in vieren, zorg voor gelijke stukken. bestrooi de aardbeien met de helft van de suiker.
- Klop de slagroom met de andere helft van de suiker stijf.
- Pureer 150 gram aardbeien tot puree. Meng deze puree met de helft van de slagroom.
- Snijd de cake in plakken.
Bereiden:
- Bouw de trifle op. Begin met een laagje cake. Dit is misschien even passen en meten, maar zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is.
- Hierna gaat er een laagje aardbeienroom over, verdeel hier wat aardbeien over. Sluit af met de slagroom. Ga zo door totdat alle ingrediënten op zijn. In mijn glazen gingen van elk ingrediënt 2 lagen. Garneer met een aardbei. Eet smakelijk!
Wat vond je van dit recept? Laat het hieronder weten of volg me facebook, instagram of pinterest!
Mo termijn zegt
Heeeeerlijk!!!