Het is ondertussen een echte klassieker: avocado op toast met ei. In vele brunchtentjes staat dit op de kaart, heel Instagram staat vol en vele foodbloggers maken dit graag. Als ik thuis brunch of lunch samen met mijn vriend, dan maak ik dit ook vaak. Het is lekker snel gemaakt en je krijgt allemaal gezonde vetten binnen.
Het kopen van een goede, rijpe avocado vind ik altijd het lastigste van het hele recept. Soms denk je dat een perfecte heb, maar dan heeft iemand gewoon heel hard in die avocado staan duwen in de supermarkt en is die is helemaal bruin van binnen. Ik voel zachtjes of de avocado al een beetje meegeeft en als ik denk een goede te hebben haal ik het steeltje eraf, als het daaronder groen is, is de kans groot dat hij vanbinnen ook nog groen is en niet bruin. Deze manier is absoluut niet waterdicht, maar ik heb toch bijna altijd een goede, rijpe avocado. En dan kan je dus aan de slag met jouw avocado op toast met ei!
Avocado op toast met ei
Voor 4 kleine boterhammen of 2 grote boterhammen | 15-20 minuten
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 1 teentje knoflook
- 1/2 limoen
- chili vlokken naar smaak
- peper & zout naar smaak
- 4 lekkere boterhammen (mijn boterhammen waren vrij klein. Heb jij een normaal formaat boterham? Dan zou ik dit recept voor 2 boterhammen gebruiken)
- bakje tuinkers
Wat moet je doen
- Snijd de avocado in de lengte in vieren en verwijder de pit. Je kunt nu de schil van de avocado eraf trekken. Doe de avocado stukken in een kom.
- Prak de avocado met een vork. Dit hoeft niet te fijn, wat grover is lekkerder.
- Pel de knoflook en snijd fijn of gebruik een knoflookpers.
- Voeg de knoflook, het sap van de limoen, de chili vlokken en het peper en zout toe aan de avocado. Roer goed door. Zet even weg en laat de smaken in elkaar trekken.
- Rooster het brood in een broodrooster goudbruin en knapperig.
- Kook twee eieren zacht (5 minuten in kokend water). Laat schrikken en pel.
- Verdeel de avocado over de toast.
- Garneer met de tuinkers (even wassen en los knippen van de bodem) en leg het ei erbij. Eet smakelijk!
Tips & Tricks
- Mag het wat uitgebreider? Voeg dan eens gerookte zalm toe.
- Een gepocheerd ei i.p.v. een gekookt ei is ook erg lekker.
Wil je nog meer ideeën voor een lekkere, geroosterde boterham? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een crostini met vijgen, geitenkaas en serranoham of mijn recept voor toast met zalm en mierikswortelcrème.
Wat vond je van deze avocado op toast met ei? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag je mening! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments