Nee, dit is geen standaard broodje eiersalade. Dit is een super luxe broodje eiersalade. Net als bij het broodje kip-kerrie salade, vind ik zelfgemaakte eiersalade veel lekkerder dan de kant-en-klare versie. Daarnaast is zelf maken ook een stuk gezonder. En waarom geen feestje maken van een broodje eiersalade? Dit broodje is ook echt een feestje! Vol met heerlijke ingrediënten die van elkaar houden.
Wat heb je nodig voor 4 broodjes:
- 6 eieren
- een bosje bieslook
- peper en zout
- een snufje cayennepeper
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 25 gram eikenbladsla
- bakje tuinkers
- 100 gram pancetta
- 4 (harde) broodjes naar keuze
Voorbereiden:
Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin in de eieren hard, dit duurt ongeveer 8 minuten. Laat de eieren ‘schrikken’ in koud water. Pel de eieren en snijd is kleine stukjes. Snijd de bieslook in dunne ringetjes. Was en droog de eikenbladsla.
Bereiden:
Meng de eieren met de bieslook, cayenne, mayonaise en yoghurt. Breng dit op smaak met peper en een snufje zout. Bak in een droge koekenpan de pancetta krokant. Snijd de broodjes open. Beleg deze met de pancetta, verdeel hier de eikenbladsla over. Verdeel de eiersalade over de broodjes en garneer met de tuinkers.
Wat vond je ervan? Geef je mening hieronder. Wil je op de hoogte blijven? Volg me facebook, instagram en pinterest!
Comments