Ik vind kip-kerrie salade erg lekker, maar de bakjes die je in de supermarkt kan kopen zijn vaak ongezond. Zelf maken is gelukkig erg makkelijk en een stuk lekkerder dan de kant-en-klare versie. De kip-kerrie salade in combinatie met een vers broodje en taugé is heerlijk. Zeker de moeite waard!
Wat heb je nodig voor 2 broodjes:
- 1 kipfilet
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 grote of 2 kleine bosuitje(s)
- zout en peper
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels magere yoghurt
- eventueel een klein bosje bieslook
- 2 handjes taugé
- 2 broodjes naar keuze
Voorbereiden:
Breng in een pannetje water aan de kook. Zout het water. Voeg de kip toe aan het kokende water. Laat dit ongeveer 10 minuten koken, totdat de kip gaar is. Haal de kip uit het water en pluk deze in stukjes. Snijd de bosui is dunne ringetjes. Snijd de bieslook ook in dunne ringetjes. Was de taugé. Breng water aan de kook. Giet het kokende water over de taugé, koel direct met koud water. Laat dit uitlekken op keukenpapier.
Bereiden:
Meng de kip met de bosui, bieslook, kerrie, mayonaise en yoghurt. Breng dit op smaak met peper en zout. Meng dit goed door elkaar. Snijd de broodjes open en het beleg deze met de kip-kerrie salade. Verdeel hier de taugé over. Serveren maar!
Ook gek op kip-kerrie? Laat een reactie achter of zoek me op facebook, instragram en pinterest.
Comments