• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Lunch & Brood

Caprese salade

caprese salade

Dit is niet zomaar een caprese salade. Dit is een caprese salade deluxe. Ken je die geweldig lekkere bruscetta met tomatensalade? Zo smaakt het, maar dan met mozzarella en dat maakt het toch nog een heel stuk beter. Dit is een heerlijke lunch voor in de zomermaanden met een stukje ciabatta erbij. Het is echter ook geweldig als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue of een pasta. Je kan er alle kanten mee op. Het leuke is dat het zo klaar is, super simpel is om te maken en toch heel veel smaak heeft. Dit is een typisch Italiaans recept dat iedereen wel kent, maar dan net wat spannender!

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten wachttijd 

caprese

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 250 gram tomaten (verschillende soorten is lekker, liefst de kleinere, rode tomaten zoals: tastytom trostomaten, cherrytomaten of snoeptomaten)
  • Klein bosje basilicum
  • Bol mozzarella
  • 1 ½ el balsamico azijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • ½ teen knoflook, geperst of fijngesneden ( of een hele als je van knoflook houdt)
  • ½ tl suiker
  • snufje zout
  • handje pijnboompitten
  • Peper en zout

caprese salade

Bereiding:

  1. Was de tomaten en snijd ze stukken. Ik heb de wat grotere tomaten in kwarten gesneden en de cherrytomaten gehalveerd.
  2. Meng voor de dressing de balsamico azijn, 1 el van de olijfolie, de knoflook, de suiker en de zout door elkaar. Roer goed, zodat de de suiker kristallen oplossen.
  3. Meng de dressing door de tomaten en laat 15 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pannetje. Dit doe je door de pijnboompitten zonder olie in de pan te doen. Hou het goed in de gaten, het kan heel snel gaan. Haal ze uit de pan als ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.
  5. Verdeel de tomaten over de schalen/borden waar je het in wilt serveren. Scheur de basilicum is stukken en verdeel dit over de tomaten.
  6. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de salade. Als laatste gaan de pijnboompitten eroverheen en de overgebleven olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Buon appetito!

DSCF8251

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....