De verse vijgen zijn weer in het seizoen. Dit loopt al vanaf juli en duurt nog tot ongeveer oktober. Vijgen komen oorspronkelijk uit Klein-Azië. Tegenwoordig komen de vijgen vooral uit Turkije, Spanje, Griekenland, Italië, Israël en Frankrijk. Al in de Romeinse tijd waren de mensen fan van vijgen, het werd toen als groot luxe beschouwd als je vijgen kon eten. Als je dit recept voor ‘Crostini met vijgen, geitenkaas en serranoham‘ hebt geprobeerd, dan snap je die Romeinen helemaal! Het is echt een plaatje om te zien en nog lekkerder om op te eten. Geweldig als lunch, hapje of als zelfs als voorgerecht. Als het als voorgerecht wilt serveren, kan je beter 1 boterham per persoon aanhouden. Het is niet moeilijk om te maken en het is zo klaar, maar het resultaat is geweldig. Probeer het snel, voordat de vijgen uit het seizoen zijn!
Bereidingstijd: 10 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 4 dikke, lekkere (boeren)boterhammen
- 2 vijgen
- Handje pecannoten of walnoten
- 80 gram verse, zachte geitenkaas
- 50 gram serranoham
- 2 theelepels honing
Bereiding van de crostini met vijgen:
- Rooster de boterhammen tot ze geheel knapperig zijn. Dit kan in een oven met grill, in een broodrooster of in een grillpan. Doe wat jij vindt. Vergeet de boterhammen niet te draaien als je de oven of een grillpan gebruikt.
- Snijd de vijgen in plakjes en zet weg voor later.
- Rooster de pecannoten in een koekenpan zonder olie. Hou ze goed in de gaten. Als de geur van noten je tegemoet komt, is het klaar.
- Smeer de crostini met de geitenkaas. Verdeel hier de serranoham en de vijgen over.
- Druppel de honing over de crostini en verdeel de pecannoten erover. Serveer direct en genieten maar.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments