Chocolade, wie houdt er niet van. Naar mijn mening is het één van de lekkerste dingen op de wereld. Ben je het hier mee eens? Dan moet je echt deze chocoladetaart eens proberen. Het lijkt een beetje op een brownie, bijna vloeibaar van binnen, maar van buiten stevig en knapperig. De taart wordt met weinig ingrediënten gemaakt, hoe fijn is dat. Ik heb dit recept van een vriendin van mijn moeder. Helen bedankt voor dit geweldige recept! Met kerst heb ik deze taart gemaakt, het was een groot succes. De taart kan natuurlijk voor elke gelegenheid gemaakt worden, of zomaar, want zo lekker is hij.
Wat heb je nodig:
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram melk chocolade
- 200 gram ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram pecannoten
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de boter in blokjes. Breek de pure- en melkchocolade in stukjes. Doe de boter en de chocolade in een steelpan. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocoladeboter zachtjes smelten. Roer regelmatig. Neem de pan het vuur en laat het chocoladeboter even afkoelen. Zet een springvorm klaar en bekleed deze met bakpapier.
Bereiden
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze los. Meng de basterdsuiker en zout door de eieren. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Zeef het bakmeel boven de beslagkom. Schep het bakmeel losjes door het chocolademengsel. Breek de noten en roer deze door het beslag. Schep het chocolademengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de taart in het midden van de oven en bak deze voor 35 minuten. Laat de taart een uur afkoelen, zodat hij op kan stijven.
Tips en variaties
- Gebruik walnoten of hazelnoten i.p.v. pecannoten
- Houd je niet van noten? Weglaten is geen probleem.
- De oventijd kan verschillen. In mijn oven moet de taart bijv. 40 minuten bakken.
- De taart is vrij ‘nat’ als hij uit de oven komt, als de buitenkant ‘droog’ lijkt, kan de taart uit de oven. Geen zorgen over de binnenkant, die wordt vanzelf steviger als de taart afkoelt.
- De tekst op de bovenstaande foto’s is geschreven met glazuur, dit is makkelijk te maken met poedersuiker en water.
Wat vond je van de taart? Ben je ook zo gek op chocolade? Vertel! Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram en pinterest.
Comments