Wij eten ongeveer drie keer per week vegetarisch. Dit is niet alleen fijner voor de dieren, maar ook voor het milieu en je eigen lichaam. Als we wel vlees eten, zorg ik ervoor dat het goed vlees is. Dit vlees is biologisch, traceerbaar en antibioticavrij. De dieren hebben ook een fijn leven gehad voor de slacht. Dit recept voor gebakken gnocchi met spinazie en tomaat maak ik vaak. Het is mega simpel, snel klaar en ook nog eens gezond. Het perfecte gerecht voor doordeweeks! Geloof me, dat stukje vlees mis je echt niet.
Gebakken gnocchi met spinazie en tomaat
Voor twee personen | 20 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- 500 gram gnocchi
- Handje pijnboompitten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram verse spinazie
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 100 gram zongedroogde tomaatjes (potje)
- Peper & zout
- Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
Wat moet je doen:
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Hou het goed in de gaten en schud regelmatig om.
- Haal de pijnboompitten uit de pan en zet even weg.
- Bak de gnocchi in dezelfde koekenpan met olie goudbruin. Doe dit op matig vuur en geef het even de tijd. Schud regelmatig om.
- Bak ondertussen de ui en de knoflook glazig in wat olie in een andere koekenpan.
- Voeg de spinazie toe. Laat dit slinken.
- Voeg, als de spinazie in geslonken, het blik tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat dit een paar minuten pruttelen, zodat de saus wat dikker wordt.
- Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Voeg de gnocchi en de zongedroogde tomaten toe aan de saus en schep dit goed door.
- Schep de gnocchi op borden of in schaaltjes. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en verdeel de pijnboompitten.
Tips & Tricks
- Ook lekker met champignons!
- Voeg wat gerookte kip toe als je graag wat vlees bij je avondeten hebt.
Wil je nog meer ideeën voor een recepten met gnocchi? Bekijk dan ook eens mijn recept voor gebakken gnocchi met pesto en garnalen.
Wat vond je van de gebakken gnocchi met spinazie en tomaat? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments