• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Gebakken gnocchi met spinazie en tomaat

Gebakken gnocchi met spinazie en tomaat

Wij eten ongeveer drie keer per week vegetarisch. Dit is niet alleen fijner voor de dieren, maar ook voor het milieu en je eigen lichaam. Als we wel vlees eten, zorg ik ervoor dat het goed vlees is. Dit vlees is biologisch, traceerbaar en antibioticavrij. De dieren hebben ook een fijn leven gehad voor de slacht. Dit recept voor gebakken gnocchi met spinazie en tomaat maak ik vaak. Het is mega simpel, snel klaar en ook nog eens gezond. Het perfecte gerecht voor doordeweeks! Geloof me, dat stukje vlees mis je echt niet.

gebakken gnocchi met spinazie en tomaat

Gebakken gnocchi met spinazie en tomaat

Voor twee personen | 20 minuten bereidingstijd

Gebakken gnocchi met spinazie en tomaat

Ingrediënten

  • 500 gram gnocchi
  • Handje pijnboompitten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes (potje)
  • Peper & zout
  • Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak

Wat moet je doen:

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Hou het goed in de gaten en schud regelmatig om.
  3. Haal de pijnboompitten uit de pan en zet even weg.
  4. Bak de gnocchi in dezelfde koekenpan met olie goudbruin. Doe dit op matig vuur en geef het even de tijd. Schud regelmatig om.
  5. Bak ondertussen de ui en de knoflook glazig in wat olie in een andere koekenpan.
  6. Voeg de spinazie toe. Laat dit slinken.
  7. Voeg, als de spinazie in geslonken, het blik tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat dit een paar minuten pruttelen, zodat de saus wat dikker wordt.
  9. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  10. Voeg de gnocchi en de zongedroogde tomaten toe aan de saus en schep dit goed door.
  11. Schep de gnocchi op borden of in schaaltjes. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en verdeel de pijnboompitten.

Tips & Tricks

  • Ook lekker met champignons!
  • Voeg wat gerookte kip toe als je graag wat vlees bij je avondeten hebt.

gebakken gnocchi met spinazie en tomaat

Wil je nog meer ideeën voor een recepten met gnocchi? Bekijk dan ook eens mijn recept voor gebakken gnocchi met pesto en garnalen.

Wat vond je van de gebakken gnocchi met spinazie en tomaat? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....