Vandaag maak ik een Griekse quinoasalade met veel verse groenten en gegrilde kip. De laatste tijd eten wij veel quinoa, dit is een gezonde keuze. Quinoa is een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. Zo, dan weet je dat ook weer. Vaker eten dus, deze zaden!
De salade kan zowel warm als koud worden gegeten. Ik vind hem warm het lekkerst, maar op een warme dag ga ik liever voor lauwwarm. Eet je graag vegetarisch? Dan laat je de gegrilde kip gewoon weg, de salade is dan nog steeds erg lekker. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van olijven, nooit geweest. In een echte Griekse salade horen zwarte olijven. Ben jij wel fan? Voeg ze dan zeker toe! Deze salade is de volgende dag ook nog heerlijk als lunch!
Bereidingstijd: 20 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 150 gram quinoa
- 1 kleine rode ui
- 1 komkommer
- 2 trostomaten
- 1 little gem of een andere sla naar keuze
- 2 takjes munt (eventueel nog wat peterselie)
- 75 gram fetakaas
- 200 gram kipfilet
- Extra vierge olijfolie
- Balsamico azijn
- Peper & zout
Bereiding van de Griekse quinoasalade:
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg de kipfilet tussen een vel bakpapier. Sla de kip plat met een pan. Bestrijk de kip met olie en bestrooi met peper & zout. Grill hem in ongeveer 5 minuten aan beide kanten in een grillpan. Nog niet gaar? Geef hem wat meer tijd. Geen grillpan? Bak de kip dan in een gewone pan. Terwijl de kip in de pan ligt, kan je verder met het maken van de salade.
- Pel en snijd de ui in dunne, halve ringetjes.
- Snijd de komkommer in blokjes. Doe dit door hem eerst in de lengte in vieren te snijden en daarna in blokjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Was de little gem, pluk de bladen eraf en scheur deze in stukjes.
- Verbrokkel de feta.
- Pluk de munt (en peterselie) en snijd deze fijn.
- Meng de quinoa, de ui, de komkommer, de tomaten, de little gem, de feta en de munt in een kom. Breng op smaak met extra vierge olijfolie en balsamico azijn. Voeg eventueel nog wat peper & zout toe.
- Verdeel de salade in tweeën. Serveer de gegrilde kip in stukjes op de salade.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments