Ik hou van kleine, makkelijke voorgerechtjes. Meestal is een hoofdgerecht al veel werk, dan is het fijn als het voorgerecht zo klaar is. De kunst is dan een combinatie van smaken te maken die goed werken. Dit geldt zeker voor deze heerlijke Italiaanse minisalade. Het meeste werk is de tomaatjes snijden. Valt te overzien dus! Dit voorgerecht staat letterlijk binnen 5 minuten op tafel. Je gasten zullen dit makkelijke voorgerecht zeker waarderen, het is namelijk een echte smaakbom. Je kunt hem natuurlijk ook als bijgerecht serveren bij een diner. Zeker het proberen waard deze Italiaanse minisalade, moeite zal het je in ieder geval niet kosten.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 12 cherrytomaatjes
- 2 handjes rucola
- 1 bol mozzarella
- 80 gram rauwe ham (de beste die je kunt vinden)
- Balsamico azijn
- Extra vierge olijfolie
- 4 mooie glazen om het in te serveren
Bereiding:
- Verdeel de rucola over de glazen.
- Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel ze over de glazen.
- Breek de mozzarella in stukjes. Verdeel dit over de glazen.
- Verdeel de ham over de glazen.
- Druppel er wat balsamico azijn en extra vierge olijfolie over.
Tips:
- Lekker met knoflookcroutons of pijnboompitten.
- Speel met de ham, er zijn zoveel heerlijke soorten!
Heb jij zelf nog een idee voor een minisalade? Vertel! Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest.
Comments