Doordeweeks heb ik nooit tijd om een uitgebreide lunch te maken. Ik beleg dan ‘s ochtends snel wat boterhammen en ga er vandoor. Nu het vakantie is, had ik eens tijd om een heerlijke lunch te maken. Ik koos voor de Mexicaanse toer met een krokante tortilla met avocadospread! De tortillawrap heb ik krokant gebakken in de oven, daarna belegd met allemaal lekkers. Met zes ingrediënten en een kwartiertje tijd staat het ook bij jou op tafel. Goed te doen toch? En weer eens wat anders dan die boterham met kipfilet. Trouwens, het kan ook heel goed als voorgerecht. Leuk voor een Mexicaans diner!
Krokante tortilla met avocadospread
Voor 2 stuks | 10-15 minuten
Ingrediënten
- 2 kleine volkoren wraps
- 1 rijpe avocado
- 1/2 limoen
- 1 kleine rode ui
- 1 tomaat
- 40 gram fetakaas
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de tomaat en de feta in blokjes.
- Schil de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees fijn samen met een eetlepel het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat limoensap toe.
- Leg de wraps op het rooster van de oven en bak in ongeveer 5 minuten goudbruin. De wrap bolt ook wat op, dit maakt het extra krokant.
- Haal de tortillawraps uit de oven. Beleg met de avocadospread en beleg met de ui, de tomaat en de feta.
Tips & Tricks
- Je kunt de tortillawraps ook in een pan krokant bakken. Ik heb gemerkt dat ze in de oven wel wat krokanter worden.
- Je hoeft de wraps niet in te vetten, het werkt prima zonder olie. Alleen maar beter toch?
Hou je van Mexicaans eten? Probeer dan ook eens mijn maaltijdwraps met pittige kip of deze burritos met garnalen.
Wat vond je van de krokante tortilla met avocadospread? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments