Zoals in het zuiden van het land op dit moment carnaval wordt gevierd, wordt er Mardi Gras gevierd in New Orleans. Dit is een traditie die eeuwen terug gaat, Mardi Gras wordt op ‘Vette Dinsdag’ gevierd, de avond voor Aswoensdag. De weken hiervoor is het al één groot feest in de stad. Er zijn parades, optochten en feesten te vinden. De kleuren paars, groen en goud zie je bijvoorbeeld overal. Bij Mardi Gras horen ook kettingen. De worden vanaf de praalwagens naar de kijker gegooid. Hoe meer kettingen je verzameld, hoe beter! Iedereen loopt met de kettingen van kralen rond.
Genoeg over Mardi Gras, terug naar het eten. Aangezien ik groot fan ben van de Cajunkeuken, vond ik het weer tijd voor een lekker recept. Mardi Gras heeft mij de inspiratie geven voor dit gerecht. De ‘Cajun Shrimp Dip‘ is makkelijk te maken en perfect als voor of na het carnavalen nog wat wil snacken met een groep vrienden. Het is niet gezond, maar wel een perfecte midnight snack. Dan wil je toch ook wat meer vet? Het is heerlijk met wat stokbrood, dat je er zo indoopt. Het doet wellicht wat denken aan kaasfondue, maar dan met een heel andere smaak. Heerlijk!
Mardi Gras Cajun Shrimp Dip
5-8 personen | 15 minuten
Ingrediënten
- 2 bosuien
- 1/2 rode paprika
- 30 gram boter
- 250 gram rauwe, gepelde garnalen
- 1 teentje knoflook
- 110 gram roomkaas (zoals philadelphia)
- 1 1/2 eetlepel crème fraîche
- 1/2 eetlepel cajunkruiden
- Paar takjes peterselie
- Citroensap, naar smaak
- 1 stokbrood
Wat moet je doen:
- Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de paprika in kleine blokjes. Leg een deel van bosui aan de kant voor garnering.
- Smelt de boter in een steelplan/sauspan op middelhoog vuur.
- Voeg de bosui en paprika toe aan de boter, roer goed door en laat dit in 5 minuten zacht worden.
- Snijd de garnalen in stukken. Ik heb ze in drieën gesneden. Pers de knoflook.
- Voeg de garnalen en de knoflook toe aan de pan. Roer door. Bak tot de garnalen roze zijn, dit duurt ongeveer 2 minuten.
- Voeg de roomkaas, de crème fraîche en de cajun kruiden toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat alles 2 minuten doorkoken, tot het wat indikt.
- Snijd de peterselie fijn en roer dit samen met wat citroensap door het mengsel.
- Proef of de smaken kloppen. Voeg eventueel nog citroensap of zout toe.
- Garneer de dip met de achtergehouden bosui. Serveer met het stokbrood.
Hou je ook zo van de cajunkeuken? Maak dan ook eens deze heerlijke gumbo of ga voor de crawfish pie als je van een uitdaging houdt.
Wat vond je van de Cajun Shrimp Dip? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments