Het is voor mij vakantie! Ik heb nog wel een aantal verplichtingen, maar ik ben officieel afgestudeerd. Ik ben vanaf nu dus echt juf! Dit betekent dat ik eindelijk weer tijd heb om lekkere recepten met jullie te delen. Ik start met een super lekker en bekend recept uit Thailand: Pad Thai. Dit is echt heerlijk en ook nog eens makkelijk om te maken. Als je wat meer groen in je Pad Thai met kip wilt, kun je wat Thaise roerbakgroente toevoegen. Dit past er perfect bij. In een originele Pad Thai saus hoort geen pindakaas, maar ik vind het de saus nog lekkerder maken. Probeer maar eens! Alle ingredienten voor dit gerecht zijn tegenwoordig gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, waardoor je geen ritje meer hoeft te maken naar de toko. Ideaal!
Pad Thai met kip
Voor 2 personen | 20-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram rijstnoedels (platte)
- 1,5 eetlepel tamarindepasta
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram kipdijfilet
- 2 eieren
- 125 gram taugé
- 3 lente-uitjes
- 1 handje gezouten pinda’s
- 1 limoen
- Eventueel: chiliflakes naar smaak
- Eventueel: koriander naar smaak
Wat moet je doen:
- Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze na het bereiden af met koud water!
- Meng de tamarindepasta, de bruine suiker, de vissaus, de oestersaus en de pindakaas door elkaar. De pindakaas wordt waarschijnlijk niet helemaal opgenomen. Dit geeft niet, de hitte van de pan lost dat later op.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Klop de eieren lichtjes los in een kommetje.
- Bak de ui en knoflook glazig in een scheutje olie. Voeg de kip toe en bak deze gaar. Schuif alles naar één kant van de pan voeg de eieren toe. Laat dit even bakken tot een soort roerei. Meng de ei door de kip.
- Voeg de saus, de noedels en 2/3 van de taugé toe. Bak dit mee tot de saus goed aan de noedels blijft hangen.
- Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en de limoen in partjes.
- Verdeel de Pad Thai over twee borden of kommen. Serveer met de lente-ui, de limoen, de achtergehouden taugé en de gezouten pinda’s. Voeg eventueel nog de chiliflakes en koriander toe.
Tips & Tricks
- Vervang de kip eens door garnalen.
- Liever vega? Dit recept kan je ook heel goed maken met stukjes tofu.
- Voeg wat Thaise roerbakgroente toe voor vitamines.
Wil je nog meer ideeën voor een Aziatisch gerecht? Bekijk dan ook eens mijn recept voor gado gado, Indische boontjes of gebakken rijst met ananas.
Wat vond je van de Pad Thai met kip? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments