Met zo’n heerlijke nazomer krijg ik zin in pastasalades! Heerlijk voor een zomerse dag. Pastasalade met groene pesto zien we vaak, maar ook met rode pesto wordt het super lekker. Weer eens wat anders! Deze pastasalade met rode pesto is snel gemaakt en makkelijk voor te bereiden. Geniet ervan!
bereidingstijd: 15 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 200 gram mini penne
- 3 el rode pesto
- 100 gram chorizo
- 100 gram kippendijfilet
- 1 oranje of gele paprika
- 250 gram cherrytomaten
- 150 gram mini-mozzarellabolletjes
- Handje verse basilicum
- 75 gram rucola
- Handje pijnboompitten
- Extra vierge olijfolie
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel na het koken direct met koud water af, zodat ze niet gaan plakken. Doe hier een scheutje extra vierge olijfolie over en verdeel over 4 borden of schalen.
- Bak ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin, blijf goed opletten! Laat dit afkoelen.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Bak de kipfilet en de chorizo tot de kipfilet gaar is. Roer hier de pesto door.
- Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten.
- Verdeel de kip, chorizo en de groentes en de sla over de pasta.
- Scheur de basilicum in stukjes en verdeel dit ook door de salade.
- Verdeel als laatste de pijnboompitjes over de salade. Eet smakelijk!
Heb je dit gerecht gemaakt? Ik hoor het graag! Volg me facebook, instagram of pinterest.
Comments