De kerst zit er alweer op! Ik heb erg leuke dagen gehad, het is altijd weer genieten. Het laatste feest van het jaar is al over een paar dagen. Naast oliebollen zijn er nog veel meer hapjes die je kan serveren. Wat dacht je van deze ‘pittige saucijzenbroodjes‘? Ze zijn net even anders dan de saucijzenbroodjes die we zo goed kennen en passen perfect bij een avond als Oud & Nieuw. Door wat sambal en specerijen toe te voegen, wordt de smaak net even wat interessanter. Persoonlijk ben ik niet zo fan van de gewone saucijzenbroodjes, maar deze pittige saucijzenbroodjes zijn voor mij echt een blijvertje! Ik wens jullie allemaal een heel goed nieuw jaar. Enne…. Succes met de goede voornemens!
Pittige saucijzenbroodjes
15 minuten + 25 wachttijd | 20 stuks
Ingrediënten
- 450 gram saucijzenworstjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 eetlepel sambal (ik gebruikte oelek)
- 2 theelepels ketjap
- 1 vel vers bladerdeeg, bijv. van Tante Fanny
- 1 ei
- olijfolie
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Pel en snipper de ui en de knoflook heel fijn.
- Haal het worstvlees uit het velletje. De velletjes kan je weggooien. Doe het vlees in een mengkom en haal wat los van elkaar. Doe de ui, de knoflook, de koriander en de komijn bij het vlees. Meg dit door elkaar. Voeg de sambal en de ketjap toe. Roer goed door, zat alle smaken goed door het vlees heen zitten.
- klop het eitje los met een vork.
- Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden, zo krijg je twee lange repen bladerdeeg. Verdeel over het midden van beide repen bladerdeeg het vlees (ook in een lange reep).
- Vouw één kant deeg over het vlees heen en bestrijk deze licht met een beetje ei. Leg hier over de andere kant bladerdeeg en druk dit voorzichtig aan.
- Rol de naad van de saucijzenbroodje naar beneden, zo kan deze niet open gaan in de oven. Snijd met een mes de grote rol in kleine saucijzenbroodjes. Je kunt er ongeveer 20 uithalen.
- Verdeel de saucijzenbroodjes over de bakplaat en bestrijk ze met de rest van het ei.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten, ze moeten mooi goudbruin zijn.
- Leg ze na het bakken op een mooie schaal, plank of bord (zodat ze niet meer de het vocht liggen op de bakplaat)
Tips & Tricks
- Eten er kinderen mee? Gebruik dan wat minder sambal.
- Je kunt de saucijzenbroodjes zowel warm als koud eten.
Wil je nog meer snackinspiratie? Misschien zijn deze geitenkaashapjes met romige honingsaus wel iets voor jou!
Wat vond je van deze pittige saucijzenbroodjes? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments