Het is weer tijd voor een heerlijk havermoutrecept. Ik eet het liefst elke ochtend een lekker warm kommetje havermoutpap. Zeker in de wintermaanden, dan is zo’n warm ontbijtje heel erg welkom. Helaas heb ik hier niet elke ochtend tijd voor. Als dit wel lukt, maak ik graag ‘worteltjestaart havermoutpap’. Dit heeft dezelfde smaken als een echte worteltjestaart, alleen dan verwerkt in een gezond ontbijtje. Dat klinkt goed toch? Het is echt het proberen waard. Het is zoet, kruidig en onwijs lekker.
Worteltjestaart havermoutpap
voor 1 persoon | 15 minuten
Ingrediënten
- 1 wortel
- 40 gram havermout
- 200 milliliter melk
- 1/2 theelepel koekkruiden
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 eetlepel (grof)gehakte walnoten
- Maple syrup (of honing) naar smaak
Wat moet je doen:
- Rasp de wortel met een fijne rasp.
- Verwarm de havermout met de melk in een steelpan op middelhoog vuur.
- Voeg de wortel, de koekkruiden en de kaneel toe bij de havermout. Breng de havermout aan de kook en laat dit een paar minuten doorkoken, totdat er een pap ontstaat. Een grove havermoutsoort zal langer nodig hebben dan een fijnere variant.
- Voeg de rozijnen toe en roer dit door de havermout.
- Schep de havermout in een kom. Breng op smaak met de maple syrup of de honing.
- Garneer met de gehakte walnoten. Serveer warm!
Notes
- Je kunt variëren met de noten. Pecannoten zijn bijvoorbeeld ook heel geschikt.
- Vervang de rozijnen eens voor cranberry’s.
- Je kunt ook kiezen om alleen kaneel of alleen koekkruiden te gebruiken.
Wil je nog meer ideeën voor een lekker warm kommetje havermoutpap? Probeer dan eens deze bannoffee havermout of deze havermout met appel en kaneel.
Wat vond je van de worteltjestaart havermoutpap? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments