• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Zalmlasagne

zalmlasagne

DSCF7003

Lasagne is er in vele vormen, je kunt er van alles in doen. Ik houd erg van vis, dus wilde ik een keer een lasagne proberen met zalm. Deze zalmlasagne is uitgegroeid tot groot favoriet in mijn familie. We eten hem vaak en hij blijft heerlijk. Makkelijk als er gasten komen, je kunt hem in de middag maken, zo mis je niet alle gezelligheid! Je kan natuurlijk ingrediënten toevoegen aan de lasagne. Wat dacht je van spinazie? Of courgette? Alles mag!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 750 gram romatomaten
  • 4 eetlepels rode pesto
  • 225 gram carbonarasaus
  • 9 lasagne vellen
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram verse zalmfilet
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175°C. Snipper de ui. Haal het kroontje uit de tomaat en snijd deze in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui circa 3 minuten aan. Voeg de tomaat toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken, zodat er een saus ontstaat. Voeg de pesto toe. Breng op smaakt met peper en zout. Roer de carbonarasaus los met 4 eetlepels water. Snijd de zalmfilet in stukken. Leg de gerookte zalm klaar. Vet een ovenschaal in.

Bereiden

Bedek de bodem van de ovenschaal met een derde van de tomatensaus. Leg hier 1/2 van de gerookte zalm op. Bestrijk de zalm met 1/4 van de carbonarasaus. Bedek met 3 lasagne vellen. Verdeel hier weer 1/3 van tomatensaus over. Verdeel hier de zalmfilet over. Bestrijk dit met 1/4 van de carbonarasaus. Dek af met 3 lasagne vellen. Verdeel hier de laatste tomatensaus over. Leg hier 1/2 van de gerookte zalm op. Bestrijk de zalm met 1/4 van de carbonarasaus. Leg hier de laatste lasagne vellen op. Bestrijk met de overgebleven carbonarasaus. Bestrooi met de kaas. Bak de lasagne voor 30 minuten in de oven.

Lekker met brood en salade!

DSCF6995

Wat vond je van de lasagne? Laat het hieronder weten of zoek me op via facebook, instagram of pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....