Gebakken gnocchi met pesto en garnalen is een snel en lekker gerecht voor een doordeweekse dag. Hoe fijn is het als een gerecht lekker, snel en ook nog eens super makkelijk te maken is. Je hebt ook maar 1 pan nodig, handig! Persoonlijk vind ik gebakken gnocchi een stuk lekkerder dan gekookte. De gekookte gnocchi is traditioneel en wordt dan ook vaak gebruikt in recepten. Door ze te bakken worden ze lekker knapperig! Misschien niet hoe de nonna’s in Italië het zouden doen, maar het is echt goddelijk om te eten!
Bereidingstijd: 20 minuten | 2 personen
Wat heb je nodig voor gebakken gnocchi met pesto en garnalen:
- 40 gram pijnboompitten
- 14 grote, gepelde garnalen
- 250 gram snoeptomaatjes (ik gebruikte verschillende kleuren: oranje, geel, donker groen, rood)
- 500 gram gnocchi (in het pastaschap van de supermarkt)
- 50 gram rucola
- 3 eetlepels rode pesto
- Parmezaanse kaas, naar smaak
- Peper & zout
- Paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Bak de pijnboompitten aan in een koekenpan, hou dit goed in de gaten. Ze verbranden snel! Haal ze uit de pan als ze goudbruin zijn, zet weg voor later.
- Breng de garnalen op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Bak ze in een hete pan met olie gaar. Dit duurt maar een paar minuten. Haal ze uit de pan, zet weg voor later.
- Snijd de tomaatjes doormidden.
- Verhit wat olie in de pan. Bak de gnocchi hierin totdat ze mooi goudbruin zijn. Voeg de pesto toe. Bak dit nog even mee, zodat er een mooi laagje pesto komt om de gnocchi. Voeg de helft van de tomaatjes toe en bak deze een paar minuten mee.
- Voeg de garnalen toe aan de gnocchi. Roer alles goed door elkaar.
- Serveer de gnocchi met de pijnboompitten, de rucola, de overgebleven tomaatjes en wat geraspte parmezaan. Buon appetito!
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments