
Deze week is Tante Pollewop alweer een jaar online! De tijd gaat snel, maar ik ben nog lang niet klaar. Gelukkig heb ik nog vele recepten die ik graag met jullie wil delen. Een paar weken geleden heb ik besloten gezonder te eten. Minder suiker, minder koolhydraten. Ik heb al een aantal recepten gedeeld dit prima in dit plaatje passen. Uiteraard moest mijn eerste verjaardag wel gevierd worden, maar een heerlijke, zoete, taart met chocolade (wauw, dat klinkt goed) is niet goed voor mijn gezondere levensstijl (zo benieuwd hoe lang ik dit vol ga houden). Daarom deze homemade bounty’s! Ze zijn echt heerlijk, nog lekkerder dan de ‘echte’. Ze zijn rond, dat is makkelijker te maken dan de originele bounty vorm. Ze zijn zo gemaakt. Het is wel even wachten tot de chocolade hard is geworden, maar dan kan je ondertussen andere dingen doen. Handig! Happy birthday, op naar een jaar vol super recepten!
Wat heb je nodig voor 10 stuks:
- 4 grote, ontpitte dadels
- 125 gram kokos
- 200 gram pure chocolade (72%)
- 3 eetlepels water
Voorbereiding:
- Week de dadels minstens 3 uur van tevoren in een bakje koud water. Zorg dus dat dit van te voren klaar staat. Dit kan ook ‘s nachts.
Bereiden:
- Pureer de dadels met het water tot een puree, dit gaat makkelijk in het bakje van de staafmixer.
- Voeg de kokos toe aan de dadelpuree. Meng dit goed door elkaar.
- Vorm met natte handen balletjes van het mengsel.
- Laat 10 tot 15 minuten opstijven in de vriezer.
- Laat de chocolade au bain marie smelten of in de magnetron.
- Leg de bounty’s op een vork en haal ze door de chocolade. Laat ze uitharden op een stukje bakpapier. Dit duurt eventjes.
Bewaren:
- Bewaar de bounty’s in de koelkast, maar daar zullen ze vast niet lang blijven!
Wat maak jij al gezonde snack? Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest!
Comments