Dit recept voor Mexicaanse burritos met garnalen is heel fijn als je eters krijgt of iedereen in jouw huis een andere smaak heeft. Ik noem dit constructiefood, aangezien alle ingrediënten op tafel staan, maar je zelf alles nog in de wrap moet doen. Zo kan iedereen het aanpassen naar zijn of haar eigen smaak, heel handig.
Een paar weken terug heb ik dit gerecht gemaakt bij mijn ouders thuis. Mijn vader houdt van pittig en heeft dus flink wat jalapenopeper op zijn burrito gedaan. Mijn moeder is meer van de crème fraîche en heeft daar dus wat meer van gebruikt, terwijl ik zelf flink wat sla en avocado erop heb gedaan. Voor ieder wat wils dus!
Deze wraps zijn zo klaar. Je hebt garnalen om te bakken en wat groenten om te snijden. Het grootste gedeelte zit er dan op. Easy peasy dus! Dit is echt een op en top zomer gerecht. Enjoy!
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- Ongeveer 32 jumbogarnalen, rauw, gepeld
- 8 tortilla wraps
- 300 gram ijsbergsla
- 2 avocado’s
- Jalapenopepers naar smaak (ik gebruik die uit een potje)
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- Snufje kaneel
- Eventueel wat gedroogde chiliflakes
- Salsa (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper
- Paar eetlepels crème fraîche
Bereiding van de burritos met garnalen:
- Rasp de schil van de limoen, probeer het wit niet mee te raspen. Pers de knoflook uit.
- Meng de garnalen met de olijfolie, de limoenschil, de knoflook, de paprikapoeder, de komijn, de kaneel, de chiliflakes en wat zout en peper in een kom door elkaar. Laat dit zeker een kwartier rusten.
- Doe ondertussen de sla in een kom.
- Snijd de jalapenopepers fijn en doe dit in een kommetje. Snijd partjes van de limoen en doe dit ook een kommetje. Ik heb ook de crème fraîche en de salsa in aparte kommetjes gedaan, zodat alles apart op tafel komt te staan.
- Snijd de avocado’s in kleine blokjes. Besprenkel dit met wat limoensap. Zo blijft de avocado groen.
- Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik meestal de magnetron.
- Verhit een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur. Bak hier de garnalen in voor zo’n 3 minuten. Keer halverwege. Als ze roze zijn, zijn ze gaar. Haal ze uit de pan.
- Zorg dat alle ingrediënten klaar staan op tafel. Zo kan iedereen hun eigen burrito maken. Maak de burritos door crème fraîche, jalapenopeper, avocado, garnalen, wat limoensap en als laatste de salsa te verdelen over de wrap.
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments