Ik kwam er ongeveer een week geleden achter dat het bijna Pasen is. Die paaseitjes in de winkel hadden een aanwijzing moeten zijn, maar die vertrouw ik nooit. Ze liggen er tenslotte al vanaf januari. Anyway, mijn ontdekking was de aanleiding voor deze blog. Want wat is Pasen zonder een top ontbijt of brunch? Juist, helemaal niks.
Perfectie is iets om naar te streven, maar dit broodje komt verdacht dichtbij. Alles klopt eraan. Roerei met zalm is een klassieker en dat is niet voor niks. Het is een geweldige combinatie. Mochten jullie thuis altijd zeer uitgebreid brunchen, dan is dit broodje wellicht wat veel. Het is ook prima te maken met die leuke mini broodjes die je overal vindt rond Pasen. Binnen 5 minuten heb je dit geweldige broodje op tafel staan. Tenzij je broodjes moet afbakken, dan heb je uiteraard wat meer tijd nodig. Dit is zeker weten een geweldig paasontbijt.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 6 eieren
- 150 gram gerookte zalm
- 2 klontjes roomboter
- scheutje room (slagroom of kookroom)
- Bosje bieslook
- Peper & zout
- 4 lekkere broodjes
Bereiding:
- Snijd de bieslook fijn.
- Pak een steelpan(!) en doe hier 1 klontje roomboter en breek de eieren erboven.
- Zet de pan op een zacht vuur. Roer met een houten lepel de eieren door elkaar.
- Het belangrijkste van een roerei is roeren, blijf dus roeren!
- Als de eieren wat gaan stollen, stap dan over naar een gummispatel, haal de eieren los van de zijkant.
- Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met de overige roomboter en peper&zout.
- Zet nog even terug, zodat je roerei nog iets vaster wordt.
- Hou het roerei smeuïg, laat het niet te lang op het vuur!
- Haal weer van het vuur en voeg de room en bieslook toe.
- Beleg de broodjes met de zalm en verdeel het roerei erover.
- Serveer direct.
Tips:
- Gebruik een steelpan en GEEN koekenpan. Zo kan je beter roeren, heb je meer controle en je ei gaat niet bakken. In een koekenpan wordt je ei nooit zo fluweelzacht en romig als in een steelplan.
- In totaal staat het roerei maar een paar minuten op een zacht vuurtje.
- Het is handig als afbakbroodjes al helemaal klaar zijn voordat je aan het roerei begint.
- Ook lekker met dille in plaats van bieslook.
Wat eet jij het liefst tijdens het paasontbijt? Vertel! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram of pinterest.
Comments