Deze roerbak met gemarineerde biefstuk en noodles is een ideaal gerecht voor de doordeweekse dag. Het is snel klaar, het is makkelijk om te maken en het bevat veel groente. Door het vlees te marineren krijgt de biefstuk super veel smaak. Een toppertje dit hoor!
Ik heb een tijdje geleden een proefpakket van sameneenkoekopen.nl aangeschaft. Dit traceerbaar en goed vlees. Je weet precies wat je eet en de koe heeft een goed leven gehad. Ik eet liever wat minder vlees in een week, zodat ik echt wat goeds op tafel kan zetten. De biefstuk die ik gebruik voor dit gerecht komt ook uit dit pakket. Het is heerlijk vlees! Dit wil je zeker een keer gaan proberen als een vleesliefhebber, maar ook een dierenvriend bent.
Roerbak met gemarineerde biefstuk
2 personen | minstens 1 uur marineren + 15 minuten bereiden
Ingrediënten
Voor de marinade:
- 2 biefstukken
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 teen knoflook
- 1 stuk gember (zo groot als je duim)
- 1 limoen
Voor de roerbak:
- de gemarineerde biefstuk (zie hierboven)
- 125 gram wok noodles
- 3 lente uitjes
- 1 teen knoflook
- 1 stuk gember (zo groot als je duim)
- 100 gram peen julienne
- 125 gram taugé
- 1/2 spitskool
- optioneel: extra sojasaus
Wat moet je doen:
De marinade:
- Schil de gember en rasp met heel fijn.
- Pel de knoflook en doe deze door een knoflookpers.
- Snijd de biefstuk in stukken.
- Doe de gember, de knoflook, het vlees, de sojasaus en het sap van de limoen in een kom.
- Zet dit minstens een uur in de koelkast.
De roerbak:
- Snijd de lente ui in ringetjes, schil en rasp de gember en pel en pers de knoflook. Snijd de spitskool in dunne reepjes.
- Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel in ieder geval koud af en zet even weg.
- Zet een wok op hoog vuur. Als de pan heet is voeg je de biefstuk en de marinade toe. Bak dit een minuut of 3 of totdat de biefstuk op de gewenste gaarheid is. Haal de biefstuk uit de pan (niet de marinade!), zet weg voor later.
- Doe de lente ui, gember en knoflook in de pan. Laat dit kort bakken.
- Voeg de spitskool, taugé en peen julienne toe en roerbak dit 2 minuten mee.
- Voeg de noodles en biefstuk toe. Verwarm dit even mee. Breng eventueel op smaak met een scheut sojasaus.
Tips & Tricks
- Varieer gerust met groente! Dit is een fijn recept om restjes mee op te maken.
- Ik gebruik graag de wok noodles van conimex, hiervan heb je per persoon 1 nestje nodig.
- Je kunt het vlees al in de ochtend of zelfs de avond van tevoren marineren. Je hoeft dat alleen alles nog te wokken. Ideaal voor de snelle doordeweekse hap!
Wil je nog meer ideeën voor een recept met noedels? Bekijk dan ook eens mijn recept voor pad thai!
Wat vond je van de roerbak met gemarineerde biefstuk en noodles? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments