• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Salades & Bijgerechten

Aardappels uit de oven

aardappels

Simpel en lekker: aardappels uit de oven. De aardappels worden niet geschild, alleen heel goed gewassen. Bij aardappels zitten de vitamines vooral net onder de schil, door de aardappel te schillen gooit je deze vitamines ook weg. Dit is niet alleen zonde voor de vitamines, maar ook voor de lekkere en mooie rode schil die deze aardappels hebben. Dit is een basisrecept, je kan dit natuurlijk altijd naar je eigen smaak zetten. Wat dacht je van knoflook- tijm aardappels? Of aardappels met dille bij een stukje zalm?

DSCF7259

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 800 gram Hoeksche Rooie- of Roseval aardappelen (of hoeveel je nodig denkt te hebben voor 4 personen)
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

DSCF7260

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C.  Was de aardappels goed schoon. Snijd deze partjes. Dep ze droog. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelpartjes erover. Verdeel hier een flinke scheut olijfolie over en de peper en zout. Steek takjes rozemarijn tussen de aardappels.

Bereiden:

Bak de aardappels in ca. 45 minuten gaar en knapperig. Schep halverwege de baktijd om. Haal voor het serveren de takjes rozemarijn uit de aardappels.

DSCF7250

Op de hoogte blijven? Volg mij dan op facebook, instagram of pinterest! Deze aardappels uit de oven gemaakt? Laat me weten wat je ervan vond!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Judy zegt

    8 februari 2015 om 17:46

    Deze gelijk uitgeprobeerd! Had geen zin in gekookte of gebakken aardappeltjes, dus dit kwam mooi uit 😉 ze waren heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Mylene van Pelt zegt

      9 februari 2015 om 18:19

      Super om te horen! 🙂

      Beantwoorden

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

mijn instagram

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2021 Tante Pollewop | The Roar Studio