• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Traktaties & Snacks

Energierepen

energierepen

Rond een uurtje of 16.00 heb ik altijd een snaaimoment. Het is de tijd dat je trek krijgt, maar het avondeten net te ver is. Het is erg zonde van de goede voornemens en diëten om dan ongezonde snacks uit de kast te trekken. Ook al is af en toe een zak chips/drop/chocolade erg lekker en dat moet ook kunnen. Punt. Op de meeste dagen wil ik dit echter niet doen en heb ik een alternatief. Een heerlijke energiereep bordenvol gezonde ingrediënten. Eén zo’n reep geeft mij een voldoende verzadigd gevoel en genoeg energie om het te redden tot het avondeten. Het is ook een stuk gezonder dan de energierepen die in de winkels liggen, deze zitten vaak vol met suiker. Het is niet veel werk om de energierepen te maken, het moet alleen lang de koelkast in. Het is slim om ze bijv. in de ochtend te maken, zo heb je er in de middag plezier van.

energierepen

Wat heb je nodig voor 6 energierepen:

  • 20 gram pompoenpitten
  • 7 grote dadels
  • 2 eetlepels kokosolie, op kamertemperatuur
  • 70 gram gedroogde cranberries
  • 25 gram pecannoten
  • 20 gram pistachenoten

Voorbereiden:

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan, laat de pitten even ‘springen’, hierna zijn ze goed. Vet ondertussen een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier. Ontpit zo nodig de dadels. Hak de pecannoten en de pistachenoten grof.

DSCF7172

Bereiden:

Maal de dadels en de kokosolie in een keukenmachine tot een dikke, kleverige massa. Voeg de cranberries toe en zorg dat deze goed zijn opgenomen door het dadelmengsel. Roer door het mengsel de pompoenpitten, de pecannoten en de pistachenoten. Zorg dat alles goed vermengd is. Stort het geheel in het cakeblik. Druk met de vingers het deeg gelijkmatig aan, dit gaat het makkelijkst met natte vingers. Zet het cakeblik, afgedekt met bakpapier, voor minstens 2 uur in de koelkast. Het liefst langer. Haal de hard geworden energierepen uit het cakeblik en snijd in 6 repen. Verpak ze in bakpapier en bewaar ze in de koelkast (om plakken te voorkomen).

DSCF7180

Tips:

  • Je kan in de repen stoppen wat je wilt. Hou je meer van walnoten? Of lijkt het je lekker om vijgen te gebruiken? Zeker doen, zo pas je ze helemaal aan op jouw smaak.
  • Je kan de energierepen minstens een week bewaren in de koelkast.

 

Wat vond je van deze gezonde energierepen? Heb je een andere variatie? Vertel! Laat een reactie hieronder achter of volg me op facebook, instagram of pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Marjolein zegt

    8 februari 2015 om 14:20

    Hoi ziet er super goed uit. De repen ga ik zeker een keer proberen en de krijtvlinders is een leuk idee voor florian of marijn.

    Beantwoorden
    • Mylene van Pelt zegt

      8 februari 2015 om 14:40

      Dankjewel! Zeker een leuk idee voor Florian of Marijn, in groep 3 vonden ze het ieder geval erg leuk.

      Beantwoorden

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....