Dit is herfst in een smoothie. De bramen passen perfect bij de klassieke combi van appel en kaneel. Het is echt een feestje om te drinken bij het ontbijt. Mijn inspiratie voor deze bramensmoothie met appel en kaneel komt van het restaurant in de Intratuin. Een paar weken geleden was ik hier met mijn oma en nam ik een smoothie met zwarte bessen en kaneel. Ik vond hem zo lekker! Thuis ben ik aan de slag gegaan. Alleen koos ik voor bramen, want die zagen er heel mooi uit bij de groenteboer. Ik voegde appelsap toe, want appels in een blender is niet zo handig. De yoghurt maakt hem dikker en de kaneel zorgt voor een bijzonder smaak. Een geweldige smoothie was het resultaat! En nu deel ik deze heerlijkheid met jullie. Ga hem snel maken, want nu zijn de bramen lekkerst!
Bramensmoothie met appel en kaneel
2 flinke glazen | 5 minuten
Ingrediënten
- 200 gram bramen
- 250 ml appelsap (100% appelsap)
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel kaneel
Wat moet je doen
- Doe alle ingrediënten in een blender en mixen maar!
- Proef, misschien wil je iets meer van een ingrediënt? Griekse yoghurt maakt de smoothie dikker, appelsap dunner.
- Giet de smoothie in twee grote glazen en genieten maar!
Tips & Tricks
- Lekker met een extra snufje kaneel op de bovenkant!
Wil je nog meer ideeën voor een smoothie? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een aardbeien smoothie-bowl.
Wat vond je van deze bramensmoothie met appel en kaneel? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag je mening! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments