Hoeveel ik ook van havermout hou, in de zomer heb ik er vaak weinig zin in. Een smoothie-bowl vind ik dan veel lekkerder! Met veel fruit, zuivel en granen is het ook gebalanceerd. Door het bevroren fruit in de aardbeien smoothie-bowl heb je het idee ijs als ontbijt te eten. Wie wil dat nou niet?! Het is het beste om een smoothie-bowl met een lepel te eten, zo kauw je meer, eet je rustiger en blijf je langer verzadigd. Je kunt de aardbeien ook vervangen voor ander fruit, zoals perziken.
Aardbeien Smoothie-Bowl
2 personen | 5 minuten (+ fruit 1 nacht in de vriezer)
Ingrediënten
- 2 bananen
- 250 gram aardbeien + extra voor garneren
- 350 ml (plantaardige) melk
- eventueel: scheutje agavesiroop
- eventueel: handje granola
Wat moet je doen
- Snijd de aardbeien in stukjes (hou de extra aardbeien apart, deze vries je niet in). Snijd de geschilde bananen in plakjes. Doe alles in zakjes in de vriezer voor een nacht.
- De volgende ochtend gaat het fruit met de melk in de blender of keukenmachine. Mix tot een gladde massa.
- Proef, voeg eventueel wat agavesiroop toe.
- Snijd de achtergebleven aardbeien in plakjes.
- Doe de smoothie in een schaaltje. Garneer met de aardbeien. Voeg eventueel wat granola toe voor een gebalanceerd ontbijt.
Wil je nog meer ideeën voor een gezond, koud ontbijt? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een P&J chiapudding en kokos overnight oats met mango.
Wat vond je van deze Aardbeien Smoothie-Bowl? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments