Dit is op het moment mijn favoriete, doordeweekse ontbijtje. Het is mega snel in elkaar geflanst en het is ook makkelijk mee te nemen naar werk. Heel erg fijn voor die hectische, doordeweekse ochtenden. Ik maak dit elke zondagavond en ik ben er maximaal 5 minuten mee bezig. De gezonde peanut butter en jelly chiapudding gaat de koelkast in en de volgende ochtend hoef je er alleen een lepel in te zetten. Hoe snel wil het hebben?!
De smaak van dit ontbijtje vind ik ook echt geweldig. De klassieker P&J is altijd goed, maar in dit ontbijtje is het ook nog eens gezond. Goede 100% pindakaas en fruitspread in plaats van jam doen al heel veel. Voeg hier Griekse yoghurt aan toe en het superfood chiazaad en je hebt een knaller van een ontbijt. Chiazaad bevat veel eiwitten, het helpt bij een
goede absorptie van calcium en het bevat veel omega 3-vetzuren. Het zaadje balanceert je bloedsuikerspiegel en het is heel goed voor de stoelgang. Het zit namelijk bomvol vezels! Zeker dus eens proberen, deze gezonde peanut butter and jelly chiapudding.
Gezonde peanut butter and jelly chiapudding
Voor twee potjes | 5 minuten bereidingstijd + minstens een half uurtje wachttijd
Ingrediënten
- 3 eetlepels chiazaad (ongeveer 30 gram)
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 flinke eetlepel pindakaas*
- 3 eetlepels kersen fruitspread**
- Optioneel: gehakte nootjes naar smaak
Wat moet je doen
- Meng het chiazaad met de Griekse yoghurt.
- Schep de pindakaas door het yoghurtmengsel.
- Roer de fruitspread los.
- Je kunt nu de laagjes maken, maar je kan ook de fruitspread door de chiayoghurt mengen (sneller en je hoeft de volgende ochtend niks meer te mengen). Verdeel het geheel over twee potjes (met of zonder laagjes).
- Als je laagjes maakt, begin je met 1/4 van het yoghurtmengsel, dan de helft van de fruitspread en maak het af met weer een 1/4 van het yoghurtmengsel. Herhaal dit voor het tweede potje.
- Zet de chiapudding zeker een half uur in de koelkast, maar het liefst een nachtje. Langer kan ook!
- Voor het serveren kan je de chiapudding nog afmaken met wat extra jam en gehakte nootjes. Enjoy!
Tips & Tricks
- *Ik gebruik altijd 100% pindakaas of ik maak het zelf. Zo weet je zeker dat je geen rommel binnen krijgt!
- **Dit is een gezondere versie van jam, het bevat namelijk minder suiker. Je kunt ook kiezen voor een jam met minder suiker. Qua smaak ben je natuurlijk helemaal vrij! Ik ben fan van kersen, maar elke andere smaak is mogelijk!
- Op de foto heb ik lagen gemaakt, maar dit is echt niet nodig. Je kunt ook direct alles door elkaar roeren. Ik vind dit zelf stiekem lekkerder. Alle smaken zitten dan goed door elkaar. Het oog wil echter ook wat, dus wil dit ontbijtje met iemand delen, dan zou ik zeker de laagjes maken.
- Ik maak altijd twee potjes van dit recept. Deze maak ik op zondagavond. Zo heb ik op maandag en dinsdag een heerlijk ontbijtje! Je kunt ze prima voor een paar dagen in de koelkast bewaren.
Wil je nog meer ideeën voor een doordeweeks ontbijt? Bekijk dan ook eens mijn recept voor kokos overnight oats of een gezonde appel-peercake.
Wat vond je van deze gezonde peanut butter and jelly chiapudding? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments