• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Sauzen & Dips

Rabarber compote met kaneel

rabarber compote

Het is weer rabarbertijd. Halleluja, want wat hou ik van deze prachtig gekleurde groente. Ja, dit is echt een groente en geen fruit. Met rabarber kun je zowel de zoete als hartige kant op. We kennen de rabarber veelal verwerkt in een compote of baksel. Rabarber in een dessert vind ik altijd erg lekker. Met deze rabarber compote met kaneel is dat zo gebeurd. Schep wat door je yoghurt en je bent klaar! Of over een bolletje vanille ijs… Of in de trifle die je onderaan de pagina kunt vinden. Deze compote kan trouwens ook prima bij gegrild vlees. Lekker veelzijdig, die rabarber!

rabarber compote
Rabarber schoonmaken

Het schoonmaken van rabarber is easy. Verwijder eerst de groene bladeren. Je wast hierna de stengels goed onder de kraan. Snijd een stukje van de onderkant af. Hierna kan je het gaan verwerken. Je snijdt het in de stukken die je nodig hebt. In het geval van de compote zijn dit halve maantjes. Je hoeft rabarber trouwens niet te schillen. Zonde van de smaak en je tijd.

rabarber compote
Stap voor stap een heerlijke compote!

Rabarber compote met kaneel

Voor 1 flinke pot vol | 20 minuten

rabarber compote

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • 65 ml water
  • 5 eetlepels suiker (meer of minder kan ook!)
  • 1 theelepel kaneel

Wat moet je doen

  1. Maak de rabarber schoon zoals hierboven is beschreven.
  2. Snijd in halve maantjes.
  3. Breng het water aan de kook in een pannetje. Voeg de rabarber en twee eetlepels suiker toe aan de pan.
  4. Laat de rabarber in 10 tot 12 minuten rustig koken, totdat het uit elkaar valt en gaar is.
  5. Zet het vuur uit. Breng de compote op smaak met extra suiker en de kaneel. Proef wat jij lekker vindt. Meer of minder gebruiken kan altijd.
  6. Laat de compote afkoelen. Bewaar de rabarber compote met kaneel afgedekt in de koelkast, deze blijft zeker nog 4 dagen goed.

Rabarber kan je trouwens ook heel goed verwerken in een trifle. Ik heb een top receptje gevonden op een andere blog. Dit rabarber toetje met aardbei en speculaas van Eef Kookt Zo past perfect bij deze compote. Ik heb hem uiteraard voor je uitgeprobeerd en hij is zeker goedgekeurd!

toetje met rabarber compote
Klik op de link om te zien hoe dit toetje maakt!

Wil je nog meer ideeën voor een lekkere compote? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een suikervrije appel compote.

Wat vond je van deze rabarber compote met kaneel? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....