• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Vega wraps met gemarineerde courgette

Het is heel wat maandjes geleden, maar eindelijk had ik weer wat inspiratie om te gaan schrijven. Het drukke, fulltime werken had (of eigenlijk heeft) mij nogal in zijn greep. Fulltime een klas draaien op het SBO en dan ook nog proberen deze blog bij te houden werd mij een beetje veel. Afgelopen maand ben ik weer gezond gaan eten. Deze vega wraps met courgette staan vaak bij ons op tafel, eigenlijk wel wekelijks. Het is echt heel snel (lees: max. een kwartiertje) klaar, het is gezond en ook nog is super lekker! Echt een blijvertje!

Deze marinade gebruik ik altijd!

Voor dit recept gebruik ik altijd de French Herbs marinade van O’life. Dit is niet overal verkrijgbaar. Je kunt ook gebruik maken van de ‘Verstegen 2 minuten marinade tuinkruiden en knoflook voor vis’, smaak is vrijwel gelijk en deze kan je wel in de supermarkt kopen. In mijn recept gaat ie alleen niet over de vis, maar over de courgette. Ook mega lekker!

vega wraps met gemarineerde courgette

voor 2 personen | 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 volkoren wraps
  • 1 courgette
  • 2 à 3 flinke eetlepels van de bovengenoemde marinade
  • Vegetarische balletjes
  • 1 paprika
  • 1oo gram spinazie of veldsla
  • Pikante hummus naar smaak
  • Eventueel: wat feta naar smaak

Wat moet je doen

  1. Snijd de courgette in dunnen plakjes. Dit kan met mandoline of een dunschiller.
  2. Doe de courgette in een kom. Voeg de marinade toe en roer goed door, zodat elk plakje wat heeft. Laat dit even staan.
  3. Snijd de paprika in reepjes.
  4. Bereid de vegetarische balletjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Bereid de wraps volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Bak de courgette in pan voor een paar minuten. De plakjes moet zacht worden, maar nog wel een bite hebben.
  7. Je hoeft nu alleen de wraps nog te belegen. Begin met de hummus, daarna de balletjes (eventueel halveren), de gemarineerde courgette, de rauwe paprika en de spinazie (of veldsla). Maak het geheel eventueel af met wat fetakaas. Eetse!

Tips & Tricks

  • Varieer gerust met verschillende groentes of verschillende soorten vleesvervangers!
  • Ook een andere smaak hummus kan al wat variatie geven.

Wil je nog meer ideeën voor vegetarische gerechten? Bekijk dan ook eens mijn recept voor quiche met pompoen, gnocchi met spinazie of mijn favoriete pasta!

Wat vond je van deze vega wraps met gemarineerde courgette? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....