• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Pasta à la Mylène

pasta al la mylene

Dit is veruit mijn favoriete pastagerecht. Hij staat bijna wekelijks op het menu bij ons thuis. Het heeft alles wat een goede pasta moet hebben. Ook voor de vegetariërs is dit een super recept, er zit geen vlees of vis in. Wij hebben vaak een dagje zonder vlees, wel zo gezond en goed voor de natuur. Soms smokkel ik en gooi ik er wat ansjovis door, dit maakt het wat zouter, heerlijk! In dit gerecht komt alles bij elkaar in een goed gevulde pesto: zoete tomaten, kruidige basilicum, zoute Parmezaanse kaas, pittige peper en heerlijke knoflook. Geweldig toch! Buiten dat de smaak geweldig is en het super gezond is, is het ook nog eens zo klaar. Binnen een kwartier heb je dit gerecht op tafel staan. Ik gebruik altijd mijn foodprocessor om dit gerecht te maken. Heb deze keukenmachine niet? Dan werkt een blender of staafmixer (deel met het bakje) ook!  Zeker gaan maken deze pasta à la Mylène!

Pasta pesto

Wat heb je nodig voor 4 personen: 

  • 450 gram volkoren penne
  • 1 verse, rode peper
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram hele, blanke amandelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bosjes basilicum
  • 500 gram cherry tomaatjes
  • Flinke scheut extra vierge olijfolie + wat extra
  • Peper & zout

pasta al la mylene

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe ondertussen de rode peper, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de amandelen in het keukenmachine, maal dit fijn. (met een blender kan je beter alles tegelijk mengen)
  3. Laat het keukenmachine draaien en voeg de blaadjes van de basilicum beetje bij beetje toe. Voeg hierna ook de tomaatjes toe aan de pesto. Laat draaien tot er een mooie saus ontstaat.
  4. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de pasta af (vang wat van het kookvocht op). Voeg aan de pasta ook wat olijfolie aan toe, hou de pasta wel in de pan!
  6. Meng de saus door de pasta in de pan en warm dit even op, maak de saus eventueel wat dunner met het kookvocht, zorg voor een mooie sausdikte.
  7. Serveer het gerecht direct, schaaf er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over, eet smakelijk!

pasta mylene

Wat is jouw favoriete pastagerecht? Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram en pinterest!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....