• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Ontbijt & Drankjes

Bananenbrood met kersen en frambozen

bananenbrood

Het heeft even geduurd, maar hier is eindelijk weer een nieuw recept! Dit bananenbrood maak ik vaak, zodat er altijd een gezond tussendoortje in huis is. Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Zo heb ik nu frambozen en kersen gebruikt, maar ik maak het ook vaak met chocolade en blauwe bessen. In de winter is appel en kaneel heerlijk. Er zit geen suiker in dit bananenbrood en ook geen gluten, ideaal dus! Deze zomerversie is heerlijk om mee te nemen naar een picknick. Je kan het bananenbrood goed invriezen. Ik snijd het bananenbrood in plakken en verpak deze in aluminiumfolie. Als ik een stuk mee wil nemen gooi ik het zo in mijn tas, tegen de tijd dat ik het wil eten is het ontdooid. Handig!

Bananenbrood

Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten wachttijd

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood:

  • 3 bananen
  • 70 gram dadels, ontpit(ongeveer 3 medjool dadels)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 30 gram kokosrasp
  • 75 gram gemengde noten
  • Handje vol rozijnen
  • 10 frambozen
  • 15 kersen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. Pureer de bananen en dadels met een staafmixer fijn in een grote kom.
  3. Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag en mix dit goed door met een garde.
  4. Roer de bakpoeder en het zout door het amandelmeel.
  5. Spatel het amandelmeel door het beslag.
  6. Meng het de kokosrasp er door heen.
  7. Hak de noten en grof en meng deze door het beslag.
  8. Voeg de rozijnen toe.
  9. Ontpit de kersen, als je geen kersenontpitter hebt, snijd ze dan doormidden en haal de pit eruit.
  10. Voeg de frambozen en de kersen toe en roer deze door het beslag.
  11. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
  12. Giet het mengsel in de vorm.
  13. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
  14. Laat de cake iets afkoelen. Als je het wilt invriezen moet het bananenbrood eerst geheel afgekoeld zijn.

DSCF8245

Tips:

  • Amandelmeel is makkelijk zelf te maken met het molentje+bakje van de staafmixer. Maal 150 gram geschaafde amandelen heel fijn. Klaar!
  • Wil het banenbrood met chocolade en blauwe bessen maken? Laat de frambozen en de kersen dan weg uit het recept. Snijdt 50 gram pure chocolade fijn en voeg 150 gram blauwe bessen toe.
  • Hou je van zoet voeg dan eventueel wat honing of agavesiroop toe.

bananenbrood

Wat is jouw favoriete bananenbrood recept? Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....