Het heeft even geduurd, maar hier is eindelijk weer een nieuw recept! Dit bananenbrood maak ik vaak, zodat er altijd een gezond tussendoortje in huis is. Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Zo heb ik nu frambozen en kersen gebruikt, maar ik maak het ook vaak met chocolade en blauwe bessen. In de winter is appel en kaneel heerlijk. Er zit geen suiker in dit bananenbrood en ook geen gluten, ideaal dus! Deze zomerversie is heerlijk om mee te nemen naar een picknick. Je kan het bananenbrood goed invriezen. Ik snijd het bananenbrood in plakken en verpak deze in aluminiumfolie. Als ik een stuk mee wil nemen gooi ik het zo in mijn tas, tegen de tijd dat ik het wil eten is het ontdooid. Handig!
Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten wachttijd
Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood:
- 3 bananen
- 70 gram dadels, ontpit(ongeveer 3 medjool dadels)
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 30 gram kokosrasp
- 75 gram gemengde noten
- Handje vol rozijnen
- 10 frambozen
- 15 kersen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Pureer de bananen en dadels met een staafmixer fijn in een grote kom.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag en mix dit goed door met een garde.
- Roer de bakpoeder en het zout door het amandelmeel.
- Spatel het amandelmeel door het beslag.
- Meng het de kokosrasp er door heen.
- Hak de noten en grof en meng deze door het beslag.
- Voeg de rozijnen toe.
- Ontpit de kersen, als je geen kersenontpitter hebt, snijd ze dan doormidden en haal de pit eruit.
- Voeg de frambozen en de kersen toe en roer deze door het beslag.
- Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Giet het mengsel in de vorm.
- Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
- Laat de cake iets afkoelen. Als je het wilt invriezen moet het bananenbrood eerst geheel afgekoeld zijn.
Tips:
- Amandelmeel is makkelijk zelf te maken met het molentje+bakje van de staafmixer. Maal 150 gram geschaafde amandelen heel fijn. Klaar!
- Wil het banenbrood met chocolade en blauwe bessen maken? Laat de frambozen en de kersen dan weg uit het recept. Snijdt 50 gram pure chocolade fijn en voeg 150 gram blauwe bessen toe.
- Hou je van zoet voeg dan eventueel wat honing of agavesiroop toe.
Wat is jouw favoriete bananenbrood recept? Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest.
Comments