Dit is echt een geweldig broodje biefstuk. Het is zo lekker doordat alle smaken perfect bij de biefstuk passen. Een zoetje door de zongedroogde tomaten, een tikje umami door de tomaten, pittigheid door de mierikswortel en wat romigheid door de mayonaise. Wat wil je nog meer? Misschien wat knapperige sla? Zit er ook op! Dit is een heerlijk broodje om in de zomer als lunch te eten, maar ook als avondeten misstaat het zeker niet. Het is misschien wat meer werk dat de dagelijkse lunch, maar het is het dubbel en dwars waard. Binnen 20 minuten staat het op tafel.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 biefstukken van goede kwaliteit
- 4 pistolets
- 4 el mayonaise
- 2 tl mierikswortel
- 2 tomaten
- Zongedroogde tomaatjes op olie
- 75 gram rucola slamelange
- Peper en zout
- Citroen
- Olijfolie
Bereiding:
- Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Breng de biefstukken op smaak met peper en zout. Wrijf ze in met olijfolie.
- Grill de biefstukken voor 4 minuten op hoog vuur. Keer ze halverwege.
- Neem ze uit de pan en verpak individueel in aluminiumfolie. Laat de biefstukken minstens 5 minuten rusten.
- Maak ondertussen de mierikswortelmayonaise. Mix hiervoor de mayonaise met de mierikswortel. Proef even, voeg eventueel nog wat mierikswortel toe of juist wat mayonaise.
- Snijd de pistolets open. bestrijk de onderkant dun met de mierikswortelmayonaise. Bewaar eventueel wat om mee te garneren.
- Verdeel de slamelange eroverheen. Snijd de tomaten in plakjes, verdeel deze over de slamelange.
- Snijd de biefstuk in heel dunne plakjes. Verdeel deze over de pistolets. Verdeel hier nog de overgebleven mierikswortelmayonaise over en zongedroogde tomaatjes naar smaak. Drup er een beetje citroensap over naar smaak.
- Leg de bovenkant weer op het broodje, eet smakelijk!
Wat is jouw favoriete broodje? Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest.
Comments