Het heeft bijna twee maanden geduurd, maar er staat weer een nieuw recept online! Eind augustus ben ik gestart als fulltime juf op het speciaal basisonderwijs. Het is super leuk, maar het kost ook veel energie. Om die reden heb ik even geen receptinspiratie gehad. Ook de zin om in de avond achter mijn laptop te kruipen was ver te zoeken. Het is nu herfstvakantie, dus werk zit even in mijn achterhoofd. Tijd voor een nieuw receptje dacht ik zo.
Bij de herfst moet ik direct denken aan lekker eten. Qua groente is pompoen toch wel ultiem voor de herfst. Het recept voor een quiche met pompoen, feta en spinazie is daarom perfect voor een stormachtige herfstavond. Het is vegetarisch, wat ik een paar keer per week heel fijn vind.
Nog wat pompoen weetjes….
- Pompoenen zitten vol vezels en bevatten weinig calorieën. Geen wonder dat die #fitgirls allemaal zo fan zijn!
- In pompoen zit veel bètacaroteen, dit maakt jouw huidje stralend en kan zelfs huidveroudering verminderen.
- De bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Dit is heel goed nieuws voor je ogen!
- Pompoen is een bron aan calcium. Dit heb je nodig voor de opbouw en het onderhoud van je botten.
Quiche met pompoen, feta en spinazie
Voor 4-6 personen | 30 minuten bereidingstijd + 50 minuten wachttijd
Ingrediënten
- 1 rol vers quiche- en taartdeeg van Tante Fanny
- 500 gram flespompoen
- 1 rode ui
- 200 gram verse spinazie
- 1 flinke tak rozemarijn
- 125 gram feta
- 125 ml slagroom
- 75 gram geraspte, belegen kaas
- 5 eieren (maat M)
- Olie (bijv. olijf)
- Peper & zout
- Quichevorm 24 centimeter doorsnee
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
- Kook de pompoen in gezouten water voor ongeveer 15-20 minuten. Giet af.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
- Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.
- Wok de spinazie in een scheutje olie voor een paar minuten tot het geheel geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit goed uitlekken.
- Meng de slagroom met de geraspte kaas en de eieren. Breng op smaak met peper en zout.
- Vet de quichevorm in met wat olie. Haal het taartdeeg uit de verpakking en verdeel met het bakpapier over de vorm.
- Verdeel de ui en spinazie over het deeg en hierover de blokjes pompoen en de rozemarijn. Giet het eimengsel hierover. Verkruimel de feta over de taart.
- Bak de quiche 50 minuten in de oven. Controleer hierna of het eimengsel gestold is, verleng de baktijd met 5 à 10 minuten als het nog te zacht is.
Tips & Tricks
- Een pompoen schillen kan lastig zijn. Prik eens met een vork gaatjes in de pompoen. Leg de pompoen dan een paar minuten in de magnetron. Hierna zal het schillen makkelijker gaan!
- Vervang de rozemarijn eens voor tijm.
Wil je nog meer ideeën voor een recepten met pompoen? Bekijk dan ook eens mijn recept voor pompoensoep of stoofvlees met pompoen. Liever zoet? Ga voor deze heerlijke pompoencake of een hemelse pompoentaart.
Wat vond je van de quiche met pompoen, feta en spinazie? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments