• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Pompoensoep

Waar de meeste mensen een hekel hebben aan het einde van de zomer, vind ik het nooit erg. Ik hou van de herfst. De kleuren, het eten en de gezellige avonden met de kaarsjes aan. De pompoensoep is een typisch herfstgerecht, om alvast in de sfeer te komen voor het komende seizoen. Het heeft een geweldige mooie oranje kleur, het is de herfst op je bord. Pompoensoep kan je vele manieren maken, maar dit is toch wel mijn favoriet. De rokerige smaak van de kip geeft een mooie tegenhanger voor de zoete pompoen. Ik combineer de soep met een heerlijk belegd turksbrood. Het recept hiervoor is beschreven bij de tips.

DSCF7811

Wat heb je nodig voor 4 á 5 personen:

  • 1 flespompoen
  • 300 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 scheutje witte wijn (of druivensap, als je geen alcohol wilt gebruiken)
  • 750 ml kippenbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 200 gram gerookte kip
  • 75 gram pijnboompitten
  • Bosje bieslook
  • Peper en zout

Bereiding:

  1.  Schil de pompoen (dit gaat makkelijker als je hem een met een vork inprikt en een even in de magnetron doet). Snijd hem stukjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui.
  3. Verwarm wat olijfolie in een soeppan, fruit hier de ui in aan.
  4. Voeg na een paar minuten de pompoen en de aardappelen toe.
  5. Snijd de rode peper in dunne ringen.
  6. Voeg de kurkuma en de rode peper toe.
  7. Blus af met de wijn en de kippenbouillon. Laat de soep voor 30 minuten zachtjes koken.
  8. Voeg de slagroom toe en pureer de soep fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de gerookte kip in stukjes. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
  10. Voeg alles toe aan de soep. Eet smakelijk!

DSCF7823Tips:

  1. Gebruik eventueel andere noten, denk aan: macadamianoten of amandelen.
  2. Lekker met turksbrood met beleg. Kook 4 eieren hard. Bak bacon aan in een droge koekenpan. Besmeer het turkse brood met heksenkaas, beleg met gerookte kip, bacon, tomaten, komkommer en ei.

DSCF7814Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter hieronder of op facebook, instagram of pinterest!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....