Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan een erg fijne vakantie. De zomer sluit ik af met een heerlijke kokos-aardbeientaart. Ik moet toegeven, het is niet het mooiste gerecht wat er is. De smaak is echter heel erg lekker, maar dan echt heel erg lekker. Het is absoluut geen moeilijk recept, super als je nog niet veel hebt gebakken. Je bent er zelf zo’n 30 minuten mee bezig, de oven zorgt voor de rest. Een bijzonder gebakje, dat makkelijk te bereiden is. Wat wil je nog meer? Proberen dus!
Wat heb je nodig voor 15 stukken:
- 1 kg aardbeien (ligt een beetje aan de grote van je bakblik, er moet nog ruimte zijn voor de kokos!)
- 200 gram zachte boter (+extra om in te vetten)
- 250 gram bloem (+ extra om te bestuiven)
- 100 gram geraspte kokos
- 290 gram suiker
- 250 gram crème fraîche
- Een half zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- zout
- een theelepel bakpoeder
- 75 gram aardbeienjam
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Zet even weg.
- Vet een bakblik in in met wat boter en bestuif met bloem.
- Meng 90 gram suiker met de kokos en crème fraîche. Zet dit mengsel nog even weg.
- Klop de boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig. Klop hier de eieren er één voor één doorheen. Meng het bakpoeder met de bloem en klop dit door het botermengsel. Doe dit kort!
- Roer de jam glad. Meng dit door de aardbeien.
- Stort het beslag in het bakblik, strijk glad. Verdeel hier de aardbeien over (zorg ervoor dat er nog ruimte is voor het kokosmengsel). Verdeel als laatste het kokosmengsel over de aardbeien.
- Bak de taart voor ongeveer een 1 uur in de oven. Laat hierna afkoelen.
Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest!
Comments