
Geniaal, pesto. Je kan er heel veel mee doen. Meng het door de spaghetti en je eten is al een feestje. Wat het nog wat genialer maakt is de simpelheid, waar de Italianen natuurlijk koning in zijn. Je hebt binnen een paar minuten al een heerlijke pesto op tafel staan, die multifunctioneel is. Dit is puur een basisrecept, de pesto genovese. Hou je meer van amandelen? Gebruik ze! Toch meer fan van spinazie? Doen! Een andere olie gebruiken kan natuurlijk ook, of een andere kaas. Je kan er alle kanten mee op. Veel plezier met variëren en maken van heerlijke maaltijden met homemade pesto.
Wat heb nodig voor 1 potje pesto:
- 40 gram basilicum (alleen de blaadjes)
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 150 ml extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Bereiden:
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.
- Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Haal het schilletje van de knoflook en hak fijn.
- Doe de pijnboompitten en de knoflook in het bakje van de staafmixer (of keukenmachine) en maal fijn.
- Voeg in een straaltje de olie toe. Voeg de basilicumblaadjes toe. Mix als laatste kort de kaas erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout.
Tip:
- Begin met wat minder olie en kaas, bijvoegen kan altijd, weghalen niet!
- Als de pesto klaar is, kan je hem afgesloten bewaren in een weckpotje met een laagje olie erop. Dit is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.
Welke variatie zou jij maken op deze pesto? Laat een reactie achter hieronder, of volg me op facebook, instagram of pinterest.
Ik doe altijd basilicum, koreander en platte peterselie, pijnboompitten en kaas en olie, altijd een succes! Ik volg je recepten, zijn altijd heerlijk!
Klinkt ook erg lekker met allemaal verschillende kruiden!
Wat leuk om te horen dat je mijn recepten volgt, heel erg bedankt!