De garnalencocktail als voorgerecht kent iedereen wel, dit lijkt erop, maar om het wat spannender te maken heb ik hier gekozen voor rivierkreeften. Deze zijn wat zachter en zoeter van smaak dan garnalen. Uiteraard kunnen de rivierkreeftjes vervangen worden door garnalen. Deze rivierkreeftencocktail is erg simpel om te maken, dit voorgerecht staat binnen 10 minuten op tafel. Dan reken ik zelfs nog ruim! Ideaal dus om indruk te maken zonder lang in de keuken te hoeven staan. Succes!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 200 gram rivierkreeftjes
- 50 gram rucola melange
- 200 gram snoeptomaten
- 3 eetlepels bieslook
- 4 eetlepels whiskysaus (ook makkelijk zelf te maken, zie tip)
Bereiden:
- Snijd de snoeptomaten in kwarten.
- Snijd de bieslook in hele fijne, dunne ringen.
- Verdeel de rucola over 4 glazen. verdeel hier de rivierkreeftjes en tomaten over.
- Geef elk glas een eetlepel whiskysaus en verdeel hier de bieslook over.
Tip:
Zelf de whiskysaus maken? Meng hiervoor 2 eetlepels whisky, met 3 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel ketchup. Doe hier een theelepeltje tabasco bij (kan ook weg gelaten worden). Breng dit op smaak met zout en peper.
Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest!
Comments