• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Zomer couscous met garnalen

zomerse couscous met garnalen

Ik hou van garnalen en ook van couscous, waarom niet combineren? Een heerlijke zomer couscous met garnalen is het resultaat! Je hebt niet veel nodig voor dit gerecht, de ingrediënten passen heel goed bij elkaar. Denk aan een pittig pepertje, zoete tomaatjes, ziltige garnalen, zoute bouillon en knapperige lente-uitjes. Je kan dit recept ook goed gebruiken voor een gezonde lunch. Maak het de avond van tevoren, in de ochtend hoef je het alleen maar uit de koelkast te halen. Super om mee te nemen naar school of het werk. Als je het als avondeten neemt staat dit gerecht binnen 25 minuten op tafel. Zeker een blijvertje in drukke tijden!

couscous garnaal

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 275 gram couscous
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 bouillonblokje (kies zelf welke je het lekkerst vindt)
  • 1/2 citroen
  • 350 gram cherrytomaten
  • 400 gram gepelde, rauwe garnalen
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 bosje platte peterselie

Bereiden:

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook en peper fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie aan in een koekenpan. Zet het vuur uit.
  2. Voeg de couscous toe en het bouillonblokje. Schenk er de hoeveelheid kokend (!) water bij die de verpakking van de couscous aangeeft. Dek dit af en laat dit voor 5 minuten staan (gebruik aluminiumfolie als je geen deksel heb bij de pan).
  3. Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de lente-ui in dunnen ringetjes. Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
  4. Roer de couscous los met een vork. Laat dit nog een paar minuten staan, dek het dit keer niet af.
  5. Bak de garnalen in een andere koekenpan in een scheutje olijfolie. Als ze roze zijn, zijn ze gaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de tomaten, de lente-ui, de peterselie en de garnalen over de couscous. Knijp het sap van de 1/2 citroen uit boven de couscous. Eet smakelijk!

garnalen couscous

Tip:

  • Eet je het gerecht als lunch? Schep dat eerst de couscous in een bakje en leg vervolgens alle overige ingrediënten er bovenop. Zo blijf alles lekker en vers.

Wat vond je van dit recept? Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....