• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Ontbijt & Drankjes

Kokos overnight oats met mango

kokos overnight oats met mango

Wat is het koud, hè?! En het wordt van de week nog kouder. Ik heb echt veel zin in het voorjaar, maar helaas moet ik daar nog even op wachten. Een schaaltje vol kokos overnight oats met mango is op een koude ochtend dan ook heel welkom. Door de ingrediënten in deze overnight oats waan je even op een tropisch eiland, waar de zon schijnt en je geen winterjas aan hoeft. Klinkt goed toch?

Dit havermoutje is echt zo gemaakt, maar doe het wel een avond van te voren. Het moet een nachtje de koelkast in om echt een pap te worden. Ik maak er meestal twee op zondagavond, zo kan ik maandag en dinsdag heerlijk ontbijten. Het kost in de ochtend zo goed als geen tijd om het ontbijt klaar te maken (lees: langer in bed liggen). Op een koude ochtend zet ik graag het schaaltje havermout nog even in de magnetron, dan wordt het een hartverwarmend ontbijtje. Enjoy!

kokos overnight oats met mango

Kokos overnight oats met mango

voor 2 porties | 5-10 minuten voorbereiden + 1 nacht wachten

kokos overnight oats met mango

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 300 milliliter melk naar keuze
  • 2 theelepels maple syrup of honing
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 1 mango
  • 1/2 theelepel gemberpoeder, optioneel
  • 2 potjes (bijvoorbeeld jampotjes)

Wat moet je doen:

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verdeel de havermout, de melk, de maple syrup, de kokos en de gemberpoeder over de twee potjes.
  3. Roer de inhoud van beide potjes goed door. Lijkt het al wat te dik? Voeg dan een scheutje melk toe.
  4. Doe de mango ook in de potjes, maar roer niet meer. Dit blijft er bovenop liggen. Je kunt er ook voor kiezen om de mango in een schaaltje in de koelkast te bewaren en pas de volgende ochtend bij de havermout te doen. Zet de potjes dicht in de koelkast. De volgende ochtend zijn ze ready to go!

Tips & Tricks

  • Meer van de warme havermout? Je kunt de inhoud van het potje in een schaaltje doen en even opwarmen in de magnetron. Persoonlijk zou in dan nog niet de mango bij de havermout in het potje doen, maar pas na het opwarmen toevoegen.
  • Ben je nou de enige thuis die havermout als ontbijt eet? Geen probleem! Dat tweede potje is nog een dag en nacht te bewaren in de koelkast. Zo heb je voor twee ochtenden een ontbijt klaar. Handig!

kokos overnight oats

Hou je ook zo van havermout ontbijtjes? Bekijk dan ook een mijn heerlijke worteltjestaart havermout of dit makkelijke recept voor banoffeehavermout.

Wat vond je van de kokos overnight oats met mango? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....