In de zomer kies ik snel voor een lekkere salade. Een echter klassieker is de caesarsalade. Die trouwens niet vernoemd is naar de Romeinse keizer, maar naar een hotel-restauranteigenaar uit de VS. Ik heb deze salade een beetje naar mijn eigen hand gezet. Deze versie vinden wij thuis het lekkerst. Het bevat de romaanse sla, croutons, een gekookt eitje en een versie van de beroemde saus, zoals elke goede caesarsalade. Ik heb garnalen, tomaten en bacon toegevoegd om er een echte maaltijdsalade van de maken. De tomaten en bacon had ik nog liggen en garnalen zijn gewoon mega lekker! Op deze manier is de caesarsalade met garnalen en bacon ontstaan.
Caesarsalade met garnalen en bacon
2 personen | 30-45 minuten
Ingrediënten
Voor de salade:
- 1 krop romaanse sla of 2 little gem
- 200 gram rauwe, gepelde garnalen
- 2 plakjes bacon of ontbijtspek
- 1 wit bolletje (of 2, als je veel croutons wilt)
- 2 eieren
- 200 gram cherrytomaten
- Parmezaanse kaas naar smaak, geraspt
Voor de dressing:
- 2 1/2 eetlepels mayonaise met yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- 3 ansjovisfilets, heel fijn gesneden en geprakt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel geraspte parmezaan
Wat moet je doen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Scheur het broodje in stukjes. Hussel wat olijfolie en zout door de broodstukjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak dit in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud af en toe om. Hou ze goed in de gaten.
- Verhit een koekenpan en bak hierin de bacon op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Olie in de pan is niet nodig. Haal de bacon uit de pan en leg op een bord. Scheur in stukjes als het wat is afgekoeld.
- Bestrooi de garnalen met peper en zout en bak deze in het vet van de bacon gaar. Dit duurt niet lang. Zijn de garnalen roze en niet meer doorzichtig? Haal ze uit de pan.
- Kook nu de eieren zacht. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat ze schrikken en pel ze.
- Haal de sla blaadjes los en scheur ze in kleinere stukken.
- Snijd de tomaatjes door de helft.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing. Proef en voeg eventueel wat toe van de ingrediënten, maak hem naar jouw smaak.
- Verdeel de sla, tomaten, bacon, garnalen, croutons en het ei over twee borden of schalen.
- Garneer met de dressing en de Parmezaanse kaas.
Tips & Tricks
- Gebruik eens kip i.p.v. garnalen!
Wil je nog meer ideeën voor een lekkere salade? Bekijk dan ook eens mijn recept voor een meloensalade met rauwe ham, een rosbiefsalade met pestosaus of een Griekse quinoasalade.
Wat vond je van deze caesarsalade met garnalen en bacon? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor graag je mening! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments