Meloen met ham, een echte klassieker. Een heerlijk gerecht, maar ik had zin in een variatie. Voor een diner met de familie wilde ik net even wat anders als voorgerecht, deze meloensalade was daar het resultaat van. De smaken passen echt super bij elkaar. Het is een perfect voorgerechtje in de zomermaanden. Helemaal omdat de meloenen dan op hun lekkerst zijn. Het gerechtje is zo gemaakt en makkelijk voor te bereiden. Maakt er wat meer van en je hebt een heerlijke lunch of bijgerecht.
Bereiding 15 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1/2 galiameloen
- 100 gram parmaham (of een andere soort rauwe ham)
- 1 bol buffel mozzarella
- 2 handjes rucola
- Olijfolie
- Balsamico azijn
Bereiding:
- Snijd de meloen in stukjes. Ik heb met een Parisienne boor rondjes uit de meloen gestoken, wat een leuk effect geeft!
- Snijd de mozzarella is blokjes.
- Verdeel de ham,rucola en galiameloen over de borden. Garneer hier de mozzarella over.
- Maak het geheel af met wat olijfolie en balsamico azijn.
- Zo heb je een heerlijk en simpel voorgerecht!
Wat vond je van dit recept? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest.
Comments