De Olympische Spelen In Rio lopen op zijn einde, het waren weer veel mooie sportmomenten. Het laatste weekend kun je nog even van de Spelen genieten met deze Braziliaanse brigadeiros. Het is een soort chocoladetruffel, maar dan zachter, als een soort toffee. Het is even wat wachttijd, maar verder niet moeilijk om te maken. Je kunt alle kanten op met de strooisels waar je de balletjes inrolt, maar traditioneel is hagelslag. Denk eens aan amandelen of stop een nootje in het midden van de brigadeiros, lekker!
Bereidingstijd 20 minuten + 90 minuten wachttijd
Wat heb je nodig voor 15 balletjes:
- 10 gram roomboter
- 400 gram gecondenseerde melk (1 blikje)
- 4 eetlepels cacaopoeder
- toppings, denk aan: hagelslag, fijne pistachenootjes, gekleurde spikkels, muisjes, amandelschaafsel, fijne suikernootjes ect.
- Eventueel een vulling: stukje abrikoos, hazelnoot, amandel, pecannoot, stukje aardbei. Doe dit in het balletje voordat je ze door de topping rolt.
Bereiding:
- Roer de cacaopoeder met een paar eetlepels water tot een papje.
- Smelt de boter in een pan met een dikke bodem.
- Doe de gecondenseerde melk erbij en breng al roerend aan de kook.
- Voeg het cacaopoederpapje toe aan de melk.
- Blijf roeren met een houten lepel, terwijl het mengsel op een lage stand inkookt.
- Roer net zo lang totdat je er een streep in kan trekken met je lepel die niet meer doorloopt, dit duurt best wel even!
- Giet het mengsel in op een platte schaal of op een bord. Laat het afkoelen.
- Als het mengsel niet meer heel heet is, laat het dan minstens een uur opstijven in de koelkast.
- Pak een stukje van het mengsel en rol er met je (koele) handen een balletje van, met natte handen plakt het wat minder. Rol het balletje gelijk door de gewenste topping.
- Leg ze weer op een schaal en laat nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Bewaar de brigadeiros in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd? Ik hoor graag wat je ervan vond! Laat een reactie achter hieronder of volg me facebook, instagram of pinterest.
Comments