• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Griekse quinoasalade

Griekse quinoasalade

Vandaag maak ik een Griekse quinoasalade met veel verse groenten en gegrilde kip. De laatste tijd eten wij veel quinoa, dit is een gezonde keuze. Quinoa is een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. Zo, dan weet je dat ook weer. Vaker eten dus, deze zaden!

De salade kan zowel warm als koud worden gegeten. Ik vind hem warm het lekkerst, maar op een warme dag ga ik liever voor lauwwarm. Eet je graag vegetarisch? Dan laat je de gegrilde kip gewoon weg, de salade is dan nog steeds erg lekker. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van olijven, nooit geweest. In een echte Griekse salade horen zwarte olijven. Ben jij wel fan? Voeg ze dan zeker toe! Deze salade is de volgende dag ook nog heerlijk als lunch!

Bereidingstijd: 20 minuten 

Griekse quinoasalade

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 150 gram quinoa
  • 1 kleine rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 trostomaten
  • 1 little gem of een andere sla naar keuze
  • 2 takjes munt (eventueel nog wat peterselie)
  • 75 gram fetakaas
  • 200 gram kipfilet
  • Extra vierge olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Peper & zout

Bereiding van de Griekse quinoasalade:

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Leg de kipfilet tussen een vel bakpapier. Sla de kip plat met een pan. Bestrijk de kip met olie en bestrooi met peper & zout.  Grill hem in ongeveer 5 minuten aan beide kanten in een grillpan. Nog niet gaar? Geef hem wat meer tijd. Geen grillpan? Bak de kip dan in een gewone pan. Terwijl de kip in de pan ligt, kan je verder met het maken van de salade.
  3. Pel en snijd de ui in dunne, halve ringetjes.
  4. Snijd de komkommer in blokjes. Doe dit door hem eerst in de lengte in vieren te snijden en daarna in blokjes.
  5. Snijd de tomaten in blokjes.
  6. Was de little gem, pluk de bladen eraf en scheur deze in stukjes.
  7. Verbrokkel de feta.
  8. Pluk de munt (en peterselie) en snijd deze fijn.
  9. Meng de quinoa, de ui, de komkommer, de tomaten, de little gem, de feta en de munt in een kom. Breng op smaak met extra vierge olijfolie en balsamico azijn. Voeg eventueel nog wat peper & zout toe.
  10. Verdeel de salade in tweeën. Serveer de gegrilde kip in stukjes op de salade.

Griekse quinoasalade

Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....