Burgers kun je natuurlijk niet alleen van vlees maken, maar ook makkelijk van vis. Deze visburgers zijn makkelijk te maken en hoeven niet al te lang in de pan. Jij kan ondertussen de garnering maken, handig! In de zomer zie je vaak burgers op het menu staan, een visburger is lekker voor de afwisseling. Daarnaast is het aan te raden om een paar keer per week vis te eten, want het is erg gezond. De vetzuren in vis (omega-3-vetzuren) beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Zet daarom zeker ook eens deze burgers op het menu.
Bij deze burgers eet ik altijd ravigotesaus. Deze maak ik uiteraard zelf. Eerder deze maand is het recept voor de ravigotesaus verschenen op de blog. Door hier te klikken zie je wat je hiervoor nodig hebt en hoe je maakt. Zonder saus is de burger een stuk minder bijzonder, hij heeft het echt nodig. Trust me.
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 100 gram zalmfilet
- 100 gram kabeljauwfilet
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel citroensap
- Peper & zout
- 1 little jem
- 1 tomaat
- 2 grote, harde bollen (bijv. spelt of sesam) of 4 kleine
- 1 portie ravigotesaus
Bereiding van de visburgers:
- Snijd de vis heel fijn. Check goed of alle graatjes eruit zijn.
- Kneed de vis samen met het ei, 1 eetlepel paneermeel, de peper, de zout en de citroensap tot het bij elkaar blijft. Voeg eventueel wat meer paneermeel bij.
- Vorm hier 2 of 4 burgers van (ligt aan hoeveel broodjes je hebt) en wentel de burgers door het resterende paneermeel.
- Verwarm een pan met een scheut olie en bak de visburgers in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Haal de bladeren van de little gem los, was deze en dep de sla droog.
- Snijd de tomaat in plakken.
- Snijd de broodjes open en beleg de onderste helft met sla, burger, tomaat en ravigotesaus.
- Lekker met aardappels uit de oven!
Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments