• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Nagerechten & IJs

Kersenclafoutis

kersenclafoutis

Hoera! Er zijn weer volop lekkere kersen verkrijgbaar. Jammer genoeg duurt deze periode nooit erg lang, want ik hou zo van kersen. Elke week haal in een halve kilo op de markt, binnen 2 dagen is dit op. Natuurlijk zijn kersen heel gezond, ze bevatten veel vezels en vitamine A, maar ze zijn ook erg lekker in een dessert. Een klassiek Frans dessert is de clafoutis. Deze wordt traditioneel gemaakt met kersen, een kersenclafoutis dus. Al kan je ook veel ander zacht fruit er voor gebruiken, zoals abrikozen, frambozen of andere bessensoorten. Ik maakte hem van het weekend met kersen, want dan vind ik hem echt op zijn lekkerst.

Dit gerecht klinkt heel chique en moeilijk, maar dat is het helemaal niet. Het beslag is zo gemaakt en als je de kersen ontpit hebt, is het moeilijkste werk gedaan. Doordat het bakt in de oven, lijkt het beslag een beetje een pudding te worden. Heel lekker! Wil jij een keer een makkelijk, maar heel indrukwekkend dessert op tafel zetten? Dan is dit echt het proberen waard! Hij is trouwens ook als taartje lekker.

Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten baktijd 

kersenclafoutis

Wat heb je nodig voor 6-8 personen:

  • 400 gram ontpitte kersen (je hebt ongeveer 500 gram kersen nodig met pit)
  • 200 milliliter melk
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 80 gram bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 70 gram gesmolten boter
  • 40 gram (harde) boter + extra om in te vetten
  • Eventueel poedersuiker
  • Eventueel vanille-ijs

kersenclafoutis

Bereiding van de kersenclafoutis:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ronde bakvorm in met boter. Gebruik het liever geen springvorm, aangezien het beslag erg dun is, het kan misschien wegdruppelen uit de vorm.
  2. Ontpit eventueel de kersen nog. Zorg dan je 400 gram kersen hebt, als ze ontpit zijn!
  3. Snijd het vanillestokje open en schaap het merg eruit. Meng dit met de bloem, de suiker en het zout.
  4. Meng de melk, eieren met elkaar. Klop dit met een garde beetje bij beetje door het bloemmengsel.
  5. Als alles goed is gemengd, schenk dan de gesmolten boter erbij en roer totdat je een mooi beslag hebt zonder klonten.
  6. Verdeel de kersen over de bodem van de bakvorm. Schenk hier het beslag over. Bak de kersenclafoutis 10 minuten in de oven.
  7. Snijd ondertussen de boter in grove stukken.
  8. Draai de temperatuur van de oven terug naar 175 ºC en verdeel de stukjes boter over de kersenclafoutis. Zet deze nog 30-35 minuten in de oven of totdat het beslag helemaal gaar is. Hij mag nog een beetje wiebelig zijn, maar wel stevig.
  9. Server de clafoutis (lauw) warm met het vanille-ijs en eventueel wat poedersuiker.

kersenclafoutis

Wat vond je van dit recept? Heb je het uitgeprobeerd? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

kersenclafoutis

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....