
Ik houd van vis. Ik eet veel liever vis, dan vlees. Het staat bij ons thuis dan zeker 2 á 3 keer per week op het menu. De andere dagen eten de vegetarisch of iets met kip, zelden koe of varken. Terug naar de vis. De bekendste saus om bij vis te eten in de ravigotesaus. Prima saus, maar als je deze kant en klaar koopt, vind ik hem zout en niet zo heel lekker. De ravigotesaus maak ik dan ook altijd zelf! Zo gemaakt en echt genieten. Heerlijk bij een stukje zalm, bij een visburger, bij een barbecue of bij de goede, oude visstick. Ik doe er vaak nog een eitje in, want dit maakt het echt af. Je kan deze ook gerust weg laten, maar dan zou ik wat meer mayonaise gebruiken. De ravigotesaus wordt anders erg aan de zure kant.
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Wat heb je nodig voor één portie ravigotesaus:
- 3 takjes bladpeterselie
- Klein bosje bieslook
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 augurk
- 75 ml yoghurt
- 25 ml mayonaise of halvanaise
- Peper & zout
- 2 eieren
Bereiding:
- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Haal de blaadjes van de bladpeterselie. Snijd deze fijn en doe ze in een kom.
- Snijd de bieslook in fijne ringetjes. Doe deze bij de bladpeterselie in de kom.
- Hak de kapertjes grof en snijd de augurk in kleine stukjes. Doe dit bij de kruiden in de kom.
- Doe de yoghurt en mayonaise erbij, proef of je de verhouding lekker vindt. Breng op smaak met peper & zout.
- Laat de eieren schrikken en snijdt deze in kleine stukjes. Roer dit door de ravigotesaus.
- Serveer de saus bij je gerecht.
Wat vind je van dit recept? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder, op facebook of instagram (@tantepollewop_blog)! Blijf op de hoogte via mijn Pinterestpagina.
Comments