• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Ontbijt & Drankjes

Boekweitpannenkoekjes met fruit

boekweitpannenkoekjes met fruit

Er zijn weer volop perziken, nectarines en abrikozen te krijgen. Als ze in het seizoen zijn, vind ik dit echt super lekker. Ik eet ze dan ook graag bovenop mijn gezonde pannenkoekjes. Deze boekweitpannenkoekjes met fruit kan je met een gerust hart eten, ze passen goed bij een gezond dieet. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens heel erg lekker. Ze zijn perfect voor een lazy zondagsontbijt.

In deze pannenkoekjes gaat Griekse yoghurt. Ik ben een echte Griekse yoghurt fan. Ik ontbijt ermee en maak er graag sauzen mee, als vervanging voor mayonaise. Top spul! Deze pannenkoeken zijn ook ideaal als je glutenvrij moet of wilt eten. Ik vind boekweit gewoon lekker, het geeft net een andere smaak aan de pannenkoekjes.

Liever geen boekweitmeel of yoghurt? Probeer dan eens mijn Blueberry Pancakes!

boekweitpannenkoekjes

Bereidingstijd: 20 minuten 

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 60 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespuntje zout
  • Jouw favoriete fruit! (ik gebruikte kiwi, banaan en nectarines)
  • Eventueel honing, maple syrup of een andere zoetstof

boekweitpannenkoekjes

Bereiding van de boekweitpannenkoekjes:

  1. Klop de eieren door de Griekse yoghurt met een garde.
  2. Meng de boekweitmeel, de bakpoeder en het zout door het yoghurtmengsel.
  3. Verhit wat boter of kokosolie in een koekenpan.
  4. Schep 3 á 4 hoopjes beslag in de pan met een eetlepel.
  5. Zorg dat het vuur niet te hoog staat en wacht tot er belletjes verschijn aan de bovenkant, voordat je de pannenkoekjes omdraait. Bak de boekweitpannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
  6. Bak totdat het beslag op is. Houd de pannenkoekjes eventueel warm in een oven van 60 graden.
  7. Snijd het fruit in stukjes.
  8. Serveer de boekweitpannenkoekjes met het fruit en eventueel wat honing of maple syrup.

boekweitpannenkoekjes met fruit

Wat vond je van dit recept? Wat is jouw favoriete pannenkoeken recept? Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....