Er zijn weer volop perziken, nectarines en abrikozen te krijgen. Als ze in het seizoen zijn, vind ik dit echt super lekker. Ik eet ze dan ook graag bovenop mijn gezonde pannenkoekjes. Deze boekweitpannenkoekjes met fruit kan je met een gerust hart eten, ze passen goed bij een gezond dieet. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens heel erg lekker. Ze zijn perfect voor een lazy zondagsontbijt.
In deze pannenkoekjes gaat Griekse yoghurt. Ik ben een echte Griekse yoghurt fan. Ik ontbijt ermee en maak er graag sauzen mee, als vervanging voor mayonaise. Top spul! Deze pannenkoeken zijn ook ideaal als je glutenvrij moet of wilt eten. Ik vind boekweit gewoon lekker, het geeft net een andere smaak aan de pannenkoekjes.
Liever geen boekweitmeel of yoghurt? Probeer dan eens mijn Blueberry Pancakes!
Bereidingstijd: 20 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 60 gram boekweitmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- mespuntje zout
- Jouw favoriete fruit! (ik gebruikte kiwi, banaan en nectarines)
- Eventueel honing, maple syrup of een andere zoetstof
Bereiding van de boekweitpannenkoekjes:
- Klop de eieren door de Griekse yoghurt met een garde.
- Meng de boekweitmeel, de bakpoeder en het zout door het yoghurtmengsel.
- Verhit wat boter of kokosolie in een koekenpan.
- Schep 3 á 4 hoopjes beslag in de pan met een eetlepel.
- Zorg dat het vuur niet te hoog staat en wacht tot er belletjes verschijn aan de bovenkant, voordat je de pannenkoekjes omdraait. Bak de boekweitpannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
- Bak totdat het beslag op is. Houd de pannenkoekjes eventueel warm in een oven van 60 graden.
- Snijd het fruit in stukjes.
- Serveer de boekweitpannenkoekjes met het fruit en eventueel wat honing of maple syrup.
Wat vond je van dit recept? Wat is jouw favoriete pannenkoeken recept? Laat een reactie achter hieronder of volg me op facebook, instagram en pinterest.
Comments