Het internationale pannenkoekendag! Dat vier ik met blueberry pancakes. Ik vind dit heerlijke pannenkoekjes voor het ontbijt. Ik maak ze vaak op zondagochtend, dan heb ik heerlijk de tijd om ze te maken en relax op te eten. Ik hou van zondagen, ze zijn staan bij ons thuis altijd in het teken van rustig aan en genieten. Even een dagje met elkaar zijn. Met dit ontbijtje start je de zondag met een extra dosis genieten. Het zijn lekkere, luchtige pannenkoeken met blauwe bessen in het beslag. Zelf vind ik het lekker om nog wat verse blauwe bessen erover te strooien, dit heeft wat meer een zuurtje. Wat maple syrup erover en klaar zijn je blueberry pancakes! Genietse!
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten wachttijd
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 30 gram boter
- 225 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel vanillesuiker
- Mespuntje zout
- 2 eieren
- 300 milliliter melk
- 200 gram blauwe bessen + extra voor garnering
- Maple syrup (ahornsiroop) voor erbij
Bereiding:
- Smelt de boter en laat ietsje afkoelen.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven een mengkom. Roer de suiker erdoor.
- Klop de eieren met een garde los en giet ze bij het bloemmengsel.
- Giet er een scheutje melk en de gesmolten boter bij. Klop rustig door elkaar. Giet de melk in een paar scheuten bij het beslag en klop alles glad. Schep de blauwe bessen door het beslag.
- Laat het beslag ongeveer een kwartiertje rusten.
- Verhit boter of olie in een grote koekenpan. Ik gebruik zelf het liefst kokosolie. Bak kleine, dikke pannenkoeken. Als er luchtbelletjes ontstaan is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Dit is ongeveer na 1 ½ minuut. Bak de andere kant nog een minuutje.
- Verdeel de pannenkoekjes over vier borden. Garneer met extra blauwe bessen en maple syrup. Eetse op internationale pannenkoekendag!
Probeer ook eens mijn recept voor boekweitpannenkoekjes met fruit!
Wat is jouw favoriete pannenkoeken recept? Ik hoor het graag! Laat een reactie achter hieronder, of volg me facebook, instagram of pinterest.
Comments