• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Linzensoep

Linzensoep Tante Pollewop

Als ik eerlijk ben, had ik tot een paar weken geleden nog nooit linzen op. Ik hou dus echt niet van bonen. Zo’n velletje en dan POP! korrelige brei. Ik hou er gewoon niet van, misschien kwestie van meer eten. Ik had gehoord dat linzen op bonen lijken, dus die had ik ook geschrapt uit mijn dieet. Aangezien ik soms dingen moet doen die ik nog nooit heb gedaan, wilde ik linzen gaan proberen. Als een soort begin van een reis om ooit bonen te gaan eten. Ik kwam uit op linzensoep.

Ik vond deze linzensoep super lekker! Het is een Marokkaanse soep, met een pittige, kruidige smaak. Ik vond het zelf erg lekker om er nog wat Griekse yoghurt door te doen. Aangezien ik toch een Hollander blijf, heb ik bij de linzensoep pita’s met kaas bij geserveerd om te dopen in de soep. Deze soep is hartverwarmend en zeker een aanrader zo aan het eind van de winter.

Linzensoep

Bereidingstijd 20 minuten + 45 minuten wachttijd

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 gram linzen (rood)
  • 1 grote ui of 2 kleine uien
  • 1 rode peper
  • 2 aardappels
  • 1 winterwortel
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 700 milliliter water
  • Handje verse peterselie of koriander
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt of zure room (optioneel)

Bereiding van de linzensoep:

  1. Was de linzen goed.
  2. Snijd de ui en peper fijn.
  3. Snijd de winterwortel en aardappels in blokjes.
  4. Doe een scheut olie in een soeppan en fruit hierin de ui en rode peper in aan. Voeg de paprikapoeder, kurkuma, gemberpoeder, korianderpoeder en komijnpoeder toe. Laat dit een paar minuten mee fruiten. Blijf goed roeren.
  5. Voeg de linzen, de wortel, de aardappel, de tomatenblokjes, de bouillonblokjes en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet de soep laag op.
  6. Laat de linzensoep drie kwartier zachtjes koken. Roer af en toe goed door.
  7. Als de linzensoep klaar is, is hij vrij dik geworden. Je kan er nog water bij doen om hem wat dunner te maken.
  8. Wil je een gladdere en romige linzensoep? Pureer dan de helft tot driekwart van de soep met een staafmixer voor een heerlijke structuur. Ik vind dit echt een aanrader.
  9. Garneer de linzensoep met verse peterselie of koriander en een eetlepel Griekse yoghurt of zure room.
  10. Lekker met pita’s kaas uit de oven.

Linzensoep Tante Pollewop

TIP!

Wil je liever wel vlees in je soep? Bij de linzensoep past gerookte kip erg goed. Ik zou dit als garnering toevoegen. Tegelijk met de peterselie en Griekse yoghurt.

Heb je dit recept geprobeerd? Wat vond je er van? Ik hoor het heel graag! Laat een reactie achter hieronder, op facebook of instagram.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....