• HOME
  • RECEPTEN
    • Hoofdgerechten & Pasta’s
    • Lunch & Brood
    • Traktaties & Snacks
    • Taart & Koek
    • Ontbijt & Drankjes
    • Salades & Bijgerechten
    • Nagerechten & IJs
    • Voorgerechten & Amuses
    • Sauzen & Dips
  • ABOUT
  • & More
Tante Pollewop

Hoofdgerechten & Pasta's

Ovenschotel: couscous met gehakt en bloemkool

ovenschotel couscous

Het heeft een paar maanden geduurd, maar hier is een nieuw receptje van Tante Pollewop namelijk een ovenschotel met couscous, gehakt en bloemkool. Door de verhuizing (ik woon nu samen!), was het even te druk om iets op de blog te zetten. Voor het eerst een eigen huis is natuurlijk niet niks. Nu het meivakantie is, het huis schoon is en mijn schoolwerk op de rit is, kan ik eindelijk dit recept met jullie delen. Want het is zo lekker!

Tegenwoordig koop ik alles wat in de aanbieding is (want ja, een huisje kost meer geld dan bij papa en mama wonen), dus zo ook een kilo gehakt voor een paar euro. Dat is wat veel met zijn tweeën. Ik heb het in een aantal porties verdeeld en bewaard in de vriezer. Aangezien de bloemkool ook in de aanbieding was en couscous gewoon super lekker is, kwam dit leuke gerecht tot stand: couscous met gehakt en bloemkool. En het was mega lekker en redelijk mager! Win win win.

Dit gerecht heeft een Arabisch sfeertje, om dit versterken zou ook lamsgehakt een hele goede keuze zijn. Dit was niet in de aanbieding, dus mijn versie is gemaakt met rundergehakt. Ook heerlijk al zeg ik het zelf.

ovenschotel couscous

Bereidingstijd 15 minuten + 10 minuten wachttijd

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gram rundergehakt (of lamsgehakt)
  • Klein bosje munt
  • Een bloemkool
  • 400 gram couscous
  • 1 blokje kippen- of groentebouillon
  • ½ tl Komijnpoeder
  • ½ tl Korianderpoeder
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Kaneel
  • 100 gr fetakaas

ovenschotel met couscous

Bereiding van de ovenschotel: couscous met gehakt en bloemkool

  1. Verwarm de oven voor 200 ℃.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Kook de bloemkool voor 5 minuten in een pan met water en een snufje zout.
  4. Hak de blaadjes van de munt fijn.
  5. Rul de gehakt met alle specerijen gaar. Voeg op het laatst de munt toe.
  6. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik in het kokende water het bouillonblokje om de couscous wat meer smaak te geven.
  7. Tijd om de ovenschotel te maken. Verdeel de couscous in de ovenschaal, daarna de bloemkool, sluit af met de gehakt. Verkruimel hier de fetakaas over.
  8. Zet de ovenschaal voor 10 minuten in de warme oven.
  9. De heerlijke ovenschotel is klaar! Saha, of te wel eet smakelijk!

ovenschotel couscous

Heb je dit recept geprobeerd? Wat vond je er van? Ik hoor het heel graag! Laat een reactie achter hieronder, op facebook of instagram.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, welkom!

Wat leuk dat je op mijn blog bent! Ik ben Mylène en ik ben 26 jaar oud. Ik ben gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Deel jij deze interesse met mij? Dan zit je op deze blog goed! Ik hoop dat je de recepten net zo lekker vindt als ik. Heel veel kookplezier! Lees hier meer over mij.

 

Zoeken

laatste nieuwe recepten

  • Avocado spaghetti met courgette en garnalen
  • Havermoutmuffins met banaan
  • Gezonde Eiersalade
  • Ontbijt-Kwarktaart met Frambozen
  • Healthy Sloppy Joe

SOCIAL

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Categorieën

  • & More
  • Hoofdgerechten & Pasta's
  • Lunch & Brood
  • Nagerechten & IJs
  • Ontbijt & Drankjes
  • Salades & Bijgerechten
  • Sauzen & Dips
  • Taart & Koek
  • Traktaties & Snacks
  • Voorgerechten & Amuses

Copyright 2023 Tante Pollewop | The Roar Studio

 

Reacties laden....